Kalpsizler

Sizinle birlikte Kalpsizler kitabını inceleyelim.

Genç Timaş'tan yayınlanan ve Kerilynn Wilson'ın eseri olan Kalpsizler (The Faint of Heart) kitabını sizin için incelemek istedim. Yazıda kısaca hikayesinden ve bana olan etkisinden bahsedeceğim. Spoiler içerir.

Karakterimizin içinde bulunduğu evrende bir Bilgin tarafından kalbin çıkarılması ve hissizleştirici bir çözeltiye yatırılması durumunda her türlü derdin, kaygının ve öfkenin ortadan kalkacağı söyleniyor ancak bununla birlikte iyi duygular da ortadan kalkıyor! İşte böyle bir evrende ana karakterimiz kalbine sahip çıkan tek kişi.

Olay örgüsü hastaneden bir kalp çalınması ile başlıyor. Çalınan kalp haberlerde yer edinirken o sırada ana karakterimiz bütün bu olanları sorguluyor ancak bununla birlikte derslerini idare edemiyor ve dersleri sekteye uğruyor. Bunun üzerine ailesi onun da kalbini aldırması gerektiğini düşünüyor ve bu eyleme vesile oluyorlar.

Ana karakterimiz hastaneye doğru giderken bir sokak arasında çalınan kalbi buluyor ve onu korumaya, saklamaya karar veriyor ve evine kalbini aldırmış izlenimi vererek dönüyor. Ailesinin kalp ameliyatından sonraki değişimi, özellikle ablasının değişimi, sebebiyle üzgün olan karakterimiz bu kalbin ablasına nakil edilip edilemeyeceğini düşünmeye başlıyor. Bunun üzerine Bilgin'i araştırmaya karar veriyor.

Kütüphanede Bilgin'i araştırırken, aynı zamanda Bilgin'i araştıran Max ile tanışıyor ve birlikte araştırmaya başlıyorlar. Zaman içinde Max, kalbini aldırdığını ancak buna rağmen hissetmeye yeniden başladığını itiraf ediyor ve ana karakterimiz Max'e güveniyor ve bulduğu kalbi ona açıklıyor. Bunun üzerine olaylar gelişiyor ve kalbin Max'e ait olduğu ortaya çıkıyor.

Bütün bu gerçekler sebebiyle kalbin zarar gördüğünü ve ne Max'e ne ablasına nakil edilemeyeceğini öğrenen ana karakterimiz kendi kalbini Max ve ablasına ikiye bölerek nakledilmesini sağlıyor. Aradan zaman geçtikten sonra ana karakterimizin kalbi yeniden oluşuyor. Ablası ve Max ile birlikte yeniden hissetmeye başlıyor ve mutlu sonla bitiyor.

Benim açımdan ise duygularla dolu olan bu kitap oldukça sürükleyici ve eğlenceliydi. Kısa sürede bitmesi beni biraz üzmüş olsa da yeterli uzunluğa ve hikaye akışına sahip olan bu kitap, bana duyguların aslında insan olmamız açısından ne kadar önemli olduğunu ve bunlar olmadan eksik olduğumuzu hatırlattı. Yine de bir beni tam bir doyuma ulaştırmaması sebebi ile bu kitaba puanım 10 üzerinden 8.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.