Kediler İçin Zararlı Olan Bitki ve Çiçekler

Evlerimizde bulunan bitki ve çiçeklerin kedimiz için zararlı olabileceğini biliyor muydunuz?

Evimizdeki kedilerimizin sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürdürmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmakta ve onlara en iyi şekilde bakmaya çalışmaktayız. Fakat bazen almadığımız önlemlerden dolayı onların zor anlar yaşamasına istemeden sebebiyet verebilmekteyiz. Bunlardan biri ise evde yetiştirdiğimiz çiçek ve bitkilerimizdir. Ne yazık ki kediler oldukça hassas canlılar olduğundan dolayı özenle baktığımız bitkilerimiz, patili dostlarımıza yemeleri dahilinde fazlasıyla zarar verebilmekteler. Kedilerin oldukça meraklı canlılar olduklarını, her şeyi ve her yeri keşfetmeyi sevdiklerini hepimiz bilmekte olduğumuzdan, bu meraklarının ise bazen kötü sonuçlarıyla hem kedimiz hem bizler karşılaşabilmekteyiz. Bu gibi durumlarda kalmamak adına evimizdeki bitki ve çiçeklerin onlar için zararlı olup olmadığına dair mutlaka araştırma yapmamızda fayda var.

Eğer evinizde bulunan bitki ve çiçekleri ''Benim kedim yemez.'' diye düşünüyorsanız o kadar emin olmamanız gerektiğini belirtmeliyim. Bazı bitkiler, yenmesi durumunda kediler için oldukça zehirli olabilmekte hatta ölüme kadar götürebilmektedir. Bundan dolayı eğer araştırdıktan sonra evinizde patili dostunuza tehlike arz eden bitki veya çiçekleriniz var ise onları, kedilerinizin ulaşamayacağı yerlere koyabilir veya evinizde barındırmayabilirsiniz. Tedbiri elden bırakmamakta fayda olduğundan ben ikinci seçeneği tercih etmenizi önermekteyim. Çünkü söz konusu kediler olunca onlar için ulaşamayacakları herhangi bir yer neredeyse yoktur. Her şeye rağmen yine de evinizde mutlaka canlı bitki veya çiçek bakmak istemekteyseniz, o halde onlar için sorun teşkil etmeyenlere bakabilirsiniz.

Liste epey uzun olduğundan sizlere aşağıda kediler için en bilindik zararlı bitki ve çiçekleri listelemiş bulunmaktayım.


Papatya

Zambak

Fulya

Begonya

Açelya

Lavanta

Lale

Ortanca

Zakkum

Aloe Vera

Okaliptüs

Deve Tabanı

Sardunya

Siklamen

Karanfil

Ökseotu

Sarmaşık

Kılıç Çiçeği

Difenbahya

Kuşkonmaz