Kedilere Asla Verilmemesi Gereken Yiyecekler

Patili dostlarımızdan olan kedilere, toksik etki yaratan gıdaların listesini bu yazımda sizlerle paylaştım. Gelin beraber bunlara bakalım.

Çok sevimli olan kediler, insanların en çok sahiplenmeyi tercih ettikleri canlıların başında gelmektedirler. Hayatlarımıza dahil ettiğimiz bu patili dostlarımıza, elimizden gelenin en iyi şeklinde bakmak için gayret göstermekteyiz; fakat bazı sahiplerin dikkat etmedikleri veya bilinçsizce gösterdikleri davranışlardan biri olan ''tükettiğimiz yiyecekleri paylaşmak'', kedilerimiz için kısa ya da uzun vadede soruna yol açabilmektedir. Özellikle kendi tükettiğimiz besinleri onlarla paylaştığımızda, kediler için toksik etki yaratmasına istemeden sebebiyet verebilmekteyiz. Çünkü birçok gıda, kedilerde zehirlenmeye, organlarında hasar yaratmaya ve can kaybına gidecek kadar kötü etki edebilmektedirler. Bundan dolayıdır ki kedilerimiz ile kendi yediğimiz yiyecekleri paylaşırken çok dikkat etmeli ve kendisinde toksik etki oluşturup oluşturmayacağına dair bilgi sahibi olmalıyız. Kediler için üretilen çeşit çeşit hem mamalar hem ödül yiyecekleri bulunmaktadır. Abartıya kaçılmadığı takdirde bunları edindiğimizde, onlar için olan mamaları vermemiz daha sağlıklı olacaktır.

Aşağıda bulunan listede, kedilerimize asla vermememiz ve eğer yediğini görürsek mutlaka veteriner hekimimiz ile iletişime geçmemiz gereken yiyeceklerin listesi bulunmaktadır.

Üzüm

Çikolata

• Kafeinli besinler ve içecekler

• Süt ve süt ürünleri

• Çiğ yumurta

Çiğ et

Kemikli yiyecekler

Soğan ve sarımsak

Tuzlu ve baharatlı gıdalar

Çiğ hamur

Ekmek