Kedimiz Bizi Seviyor Mu?

Kedimizin bizlere karşı olan sevgilerini nasıl belli ettiklerine dair genel olarak birkaç örnekle anlatmaya çalıştım.

Hepimizin bildiği gibi kediler doğası gereği köpeklere kıyasla oldukça farklı dostlarımızdır. Her ne kadar biz insanlar tarafından en çok sahiplenmeyi tercih ettiğimiz, hayatlarımızı paylaşmaya, evde yaşamaya en çok adapte olan ve uyumlu patili canlılar olsa dahi sırf bu ortak özelliklerine rağmen oldukça farklı doğalara sahiptirler. Bunlar ihtiyaçlarından bakımlarına, tercihlerinden sevgilerini gösterme biçimlerine kadar uzanır. Köpeğe kıyasla oldukça bağımsız, zevkine ve rahatına düşkün olan kedilermiz yeri geldiğinde bize karşı gösterdikleri mesafeden dolayı zaman zaman kendimizi onlar tarafından yeterince sevilmiyor ve gösterdiğimiz sevgimizin aksi geri dönüşlerle karşılaşabiliyoruz. Örneğin yanına gidip uzandığımızda oturmakta veya yatmakta olduğu yerden kalkıp bizden uzak bir yere gidebiliyor. Görünüşte bu gibi davranışlarını ilk başta olumsuz gibi yorumlasakta bizi sevmediği anlamına gelmemektedir. Her canlının birbirinden farklı karaktere sahip olduğu gibi kedilerimizde de bu durum farklılık gösterir. Özellikle sevgilerini gösterme biçimleri açısından. Kedinizin, sizlerin aranızdaki ilişkiye ve bağa göre şekillenen farklı sevgi göstergeleriniz olabileceği gibi yine de bazı davranış ve işaretlerle nasıl yansıttıklarına birlikte bir bakalım.


Sizi yalıyorsa...

Gerek onları severken, gerek herhangi bir şey yapmıyor olduğumuz zamanlar yanımıza gelip elimizi, kolumuzu yalıyorsa bu onların sevgi göstergelerinden yalnızca bir tanesidir. Diğer bir tabirle bu davranışı onun insanı olduğumuza dair bizi işaretlemesi anlamına gelmektedir.

Temas bağımlısıysa...

Kedilerin her zaman yanımızda ve bizlere temas halinde olmak isteyenlerinin olduğu gibi bunu arada yaparak gösterenleri de mecvuttur. Fakat kediniz, bir işle uğraşıyor olun veya olmayın yanınıza gelerek size temas edecek şekilde yatıyor, oturuyor ve sürtünmeye başlıyor ise bizi seviyor demektir. Ayrıca sizden sevgi bekleyerek sürtünen kedinizi lütfen geri çevirmeyin ve onunla o anda biraz fazla ilgilenin.

Gözlerini yavaş yavaş açıp kapıyorsa...

Bazı anlarda kedimizin bize gözlerini dikmiş ve odaklanmış halde uzun uzun baktığını görürüz. Eğer bu anlardan birinde gözlerini oldukça kısıyor ve yavaş hareketlerle açıp kapıyorsa seni seviyorum demenin onun dilinde bir gösterme biçimi olduğunu unutmayın. Gözlerinizi onun yaptığına benzer biçimde taklit ederseniz o da sizden bir geri dönüş almış olacaktır. Bu durumu yalnızca kedinizin yapmasının ardından tekrarlamanıza değil, kendi sevginizi de sık sık bu biçimde göstererek ona hissettirebilirsiniz.

Mırlayarak yanınıza geliyorsa...

Kedi mırlamasının ne kadar rahatlatıcı ve huzurlu hissettirdiğini hepimiz biliriz. Bilimsel olarak bile kanıtlanmış olup üzerimizde oldukça fazla olumlu etkisi olduğunu da. Sizler uyurken, uzanıyorken veya yalnızca otururken size doğru mırlayarak gelen, yanınızda yatmak isteyen, uzanan veya sizden sevgi isteyen bir patili dostumuzdan daha güzel ne olabilir?

Göbeği açık halde uzanıyorsa...

Bilindiği gibi kediler avcı canlılardır ve bu özelliklerinin bir getirisi olan dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı her daim tetikte, kendilerini savunmaya hazır halde bekler ve korumaya alırlar. Hassas bölgeleri olan göbeklerinin ise üzerine kapanarak görünmeyecek bir biçimde koruma pozisyonuna geçerler. Fakat kediniz, sırtüstü yatıyor ve göbeğinin açıkta kalmasına aldırmıyorsa bilmelisiniz ki bunun anlamı size güvendiği ve sizin kendisine karşı herhangi bir tehlike arz etmediğinizi bildiğinin anlamına gelmektedir. Hele ki onun göbeğini sevmenize karşı patileriyle iten bir karşılık vermiyor ve aksine hoşuna gidiyorsa bilmeniz gereken şey onun sizi sevdiğidir.