Kedinizin Sizinle Daha Çok Temas Kurmasını Sağlayacak 7 Öneri

Eğer temas sevmeyen bir kediniz var ve bu durum sizi üzüyorsa, durumu yavaş yavaş tersine çevirmeye yarayacak 7 önerimiz bulunmakta.

Bazı kediler temas bağımlısı iken bazı kediler ise insanlarla teması hiç sevmezler. Özellikle teması sevmeyen kedimiz varsa, sahipleri için bu durum biraz can sıkıcı olmaktadır. Çünkü oldukça tatlı olan ve çok sevdiğimiz kedilerimizi, gördüğümüz an kucağımıza almak, sevmek, okşamak hatta her daim yanımızda olmasını bile istemekteyiz; fakat kediler, diğer canlılara kıyasla oldukça bağımsız ve rahatlarına düşkündürler. Eğer sizin de teması hiç sevmeyen bir kediniz varsa, yavaş yavaş durumu tersine çevirmeye yarayacak 7 öneride bulunacağız. Şunu unutmamalısınız ki, bunları yaparken sonuçlarını almak için sabırlı olmalısınız.

  1. Kedinizle bol bol oyun oynayın.
  2. Bakımlarını ihmal etmeyin.
  3. Dik dik gözünün içine bakmayın. Göz teması kurduğunuzda kendi gözlerinizi yavaşça açıp kapayın.
  4. Sevmek için zorlamayın. İstemediği takdirde zorla onu kucağınıza almayın, herhangi bir köşeye sıkıştırmayın ya da ısrarla ona dokunmayın.
  5. Eğer meşgul olsanız dahi, yanınıza geliyor ve sizden ilgi istiyorsa onu geri çevirmeyin.
  6. Kediler burunları ile selamlaşırlar. Siz de parmağınızla yavaşça onun burnuna veya kendi burnunuzla onun burnuna dokunabilirsiniz.
  7. Ona arada sürprizler yapın. Bunun en iyi yolu ise ödül mamalarıdır. Abartıya kaçılmadığı müddetçe, patili dostunuzun en favori ödül mamasıyla onu şımartın.