Kemanın Uçan Parmakları

Bir virtüözün hikayesi.

1980 yılında Almanya'da doğan David Garrett kemanın en yetenekli ve dinamik virtüözlerinden biri olarak tanınıyor. Garrett, keman çalmaya çok küçük yaşlarda başlaıyor ve henüz 7 yaşındayken ilk resitallerini vermeye başlıyor. Olağanüstü yeteneğiyle dikkat çeken Garrett, 12 yaşında Polonyalı ünlü keman virtüözü Ida Haendel ile çalışmaya başlamasıyla ilk önemli adımlarını atmaya başlıyor.

14 yaşına geldiğinde ise prestijli Alman plak şirketi olan Deutsche Grammophon ile anlaşma imzalayarak büyük bir başarıya imza atmasıyla birlikte 2000 yılında Hannover'deki Expo 2000 etkinliklerinde performans sergileyen Garrett, eğitimine Londra'daki Royal College of Music'te devam ediyor. Ardından 2004 yılında ise New York'taki Juilliard School'dan mezun oluyor ve burada dünyaca ünlü kemancı Itzhak Perlman ile çalışma fırsatı bulmasıyla müzik serüvenine devam ediyor.

2008 yılında BBC'nin Blue Peter programında "Dünyanın En Hızlı Keman Çalan İnsanı" unvanını kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Garrett, "Flight of The Bumble Bee" parçasını 1 dakika 6.56 saniyede çalarak, saniyede 13 nota çalmayı başarıyor.

David Garrett, günümüzde klasik müzikle modern müziği birleştiren performanslarıyla biliniyor. "Nothing Else Matters", "Bitter Sweet Symphony" ve "Viva La Vida" gibi popüler parçaların etkileyici keman yorumlarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip. Grubunda gitarist, baterist, basçı ve klavyeciler bulunan Garrett, sahnede büyüleyici performanslar sergilemeye devam ediyor. Ben ise kendisini "Garrett vs. Paganini" ve Music" albümüyle tanıyarak oldukça fazla büyülenmiştim. Kendi nezdinde oldukça harika işler başaran Garrett hem tarzıyla. dış görünüşüyle ve olağanüstü yeteneğiyle insanları kendine hayran bırakmayı başarıyor. Aynı zamanda Chopin'in Nocturne eserini yorumlayışı ise sizi çok farklı bir dünyaya görecek ve o duyguyu sizlerin iliklerinize kadar işleteceğine eminim. Garrett'i dinlemek ve izlemek apayrı bir zevk veriyor insana, klasik müziğin ve kemanın bambaşka bir boyutta kapıları açıyor.