Kendini Bir Yere Ait Hissedememek

Aidiyet duygusu nedir?

Kendimizi ait hissetmemiz gereken yer evdir. Ama aslında ev bir nesne değil histir. Kendimizi ait hissetmektir. Yetiştiğiniz çevre aidiyet hissini oluşturan en önemli şeydir. Aidiyet hissi hayata ve ilişkilere dair bakış açısını oluşturur. Hayatta yaşanılan bazı olumsuz olayla insan bulunduğu çevreye ait hissetmemeye başlayabilir. Bulunulan dış dünyaya ait hissedemeyiz bazen ya da bazen kendimizle zıtlaşabiliriz. İnsan kendine bile yabancı gelebilir. Nerede olursan ol oraya ait değilmiş gibi hissedebilirsin.

Kendini ait hissedememe durumunun birden fazla sebebi vardır. İnsanın alıştığı çevreden başka bir yere taşınması, yaşadığı travmalar, insanın yakınını kaybetmesi gibi olaylarda bu duygu ortaya çıkar. Ayrıca, bireyin çevresindeki insanlarla yaşadığı olumsuzluklar ya da sevmediği insanlarla aynı ortamda bulunmak durumunda kalması da insanın kendini oraya ait hissedememesine yol açar. Bu durumlarda kişi güvensiz hisseder ve bulunduğu ortamı terk etmek ister.

Kendinizi bir yere ait hissedemiyorsanız neler yapabilirsiniz, bundan bahsedelim biraz. Bu hisleriniz sadece size özel değil ve birçok insan bu hissi yaşıyor. Yalnız olmadığınızı bilmek güveni arttırır. Kendinize odaklanın ve kendiniz için bir şeyler yapın. İnsanların farklı düşüncelerde ve karakterlerde olabileceğini kabul edin. Sizden farklı görüşlerde insanlarla iletişim kurmayı başardığınızda toplumun parçası olduğunuzu hissedersiniz.