Kesinlikle İzlemeniz Gereken Animasyon: BoJack Horseman

BoJack Horseman, bağımlılık ve ünlüler hakkında dağınık ve güçlü bir gösteriydi.

50'lilerine gelen BoJack Horseman eski bir sitcom yıldızıdır ve insansı özelliklere sahip bir attır. 1990 yıllarında yapmış olduğu Horsin’ Around sitcomu ile ünlenen BoJack’in yıldızı zaman içerisinde sönmüştür ve Hollywood manzaralı evinde şöhretini devam ettirmeye çalışmaktadır. Alkolik bir hale gelen yıldızımız eski ününe geri kavuşmak için kendi hayatını ve dizi hakkında olan anılarını bir kitap haline getirmek istemektedir. İşler istediği gibi gitmez ve Bojack kitabı yazmayı bitiremez. Kitabını bitirmesi için kiraladığı yazar Diane ile tanışınca bütün hikayesi burada başlamış olur.

İlk başlarda dizi kara mizahlarla dolu olsa da sezonlar ilerledikçe içerik daha da derinleşiyor ve BoJack’in karanlık hayatına sizi daha da dahil ediyor. Bu olayara dahil olurken BoJack’in travmalarla dolu hayatını ve bu hayatın sonuçlarından kaynaklanan olayları, çevresinde olan insanları, psikolojisini gözlemliyoruz.

Karakterlerimizin hiçbirisinin mükemmel olmadığını, hepsinin birtakım sorunlarla uğraştığını görmek onlarla daha çabuk bağ kurmamızı sağlıyor. Bu nedenle diziyi izledikçe zaman ve mekân algısı yok oluyor ve karakteri kendi içimizde görmeye başlıyoruz. Bunun yanı sıra dizi toplumsal olaylara da dikkat çekiyor. Hollywood’un o karanlık tarafını gözler önüne sererek bizi ne kadar sahte bir dünya olduğuna dair keşfe çıkarıyor.


KARAKTERLER

Bojack Horseman

Dizimizin baş karakteri olan Bojack Horseman Horsin' Around adlı başarılı bir aile sitcomunda yer aldı fakat ününü günden güne kaybetti. Alkolik, narsist ve bir sürü psikolojik rahatsızlığa sahip olan BoJack aslında sevecen ve anlayışlıdır. Ancak güvensizlikleri, yalnızlığı ve umutsuz onay ihtiyacı genellikle etrafındakileri harap eden ve kendine zarar veren eylemlerle sonuçlanır. Sorunlarının çoğu, uyuşturucu kullanımı, alkol bağımlılığı, kariyeri boyunca verdiği korkunç kararlar ve çocukluk dönemindeki mutsuz ebeveynleri ile olan sorunlarından kaynaklanıyor.

Prenses Carolyn 

Prenses Carolyn 40lı yaşlarında bir İran kedisidir. BoJack'in ilk üç sezondaki menajeri ve eski kız arkadaşıdır. Sadık ve kendinden emin olan Princess Carolyn, yeni yetenekler ve tuhaf kişisel bağlantılardan oluşan geniş ağı sayesinde çok iyi menajerdi. İşi, sıkıntılı özel hayatı ve BoJack ile ilgilenmek arasında bir denge bulmakta zorlanmasına rağmen hızlı, tempolu ve telaşlı yaşam tarzından hoşlanıyor. 

Diane Nguyen

Diane Nguyen bir insan ve bir hayalet yazar. Diane çok hoş, iyi niyetli, yanlış anlaşılmış bir entelektüel ve feminist bir karakterdir. Eski kocası Bay Peanutbutter’dır. BoJack'in hayalet yazarıdır ve BoJack’in anılarını yazarken, o ve Diane başlangıçta BoJack'in ona karşı romantik duygular geliştirmesinden sonra giderek garipleşen ve gerginleşen güçlü bir dostluk geliştirirler. Kariyeri boyunca yazdıklarıyla tanınmak için mücadele eder ve bir fark yaratmak ister. 

Bay Peanutbutter

Bay Peanutbutter, BoJack'in eski sitcom rakibi ve Diane'in eski erkek arkadaşı (ve daha sonra eski kocası) olan enerjik ve neşeli bir sarı Labrador Retriever’dir. Gerçek bir Labrador'un birçok özelliğini canlandırıyor, ancak insan benzeri bir karakter olarak tatlı, sadık, kibar, oyuncu ve düşünceli olarak tasvir ediliyor. Aralarındaki rekabete rağmen, Bay Peanutbutter, BoJack'in fikirlerini çok önemser ve BoJack'in bu konudaki çalışmalarına hayrandır.  Todd ile özellikle iyi bir ilişkisi vardır ve olumlu tutumu ve finansal kaynakları, Todd'un tuhaf planları ile birleşir.


Todd Chavez

Todd Chavez serinin başlangıcından beş yıl önce bir parti için BoJack'in evine giden ve hiç ayrılmayan, arkadaş canlısı, tembel ve sevimli bir insandır. BoJack sürekli olarak onu küçümsese de Todd'u gizlice umursar. Todd çok becerikli bir karakterdir. Bay Peanutbutter ile çeşitli iş fikirleri için iş birliği yapan girişimcilik bilgisi ve kendi rock operasını yazıp besteliyor. Todd'un ayrıca saçma ve son derece tehlikeli durumlara girme konusunda esrarengiz bir yeteneği var, örneğin birkaç kez silahlı çatışmalara girmek, hapse girmek gibi. 

Fragmanı izlemek için:

Yazımı BoJack'in bir sözü ile sonlandırmak istiyorum.