Keyifle Dinleyeceğiniz Türk Müzik Grupları

Son zamanlarda Türkiye'de daha da popülerleşmeye başlayan alternatif müzik gruplarına birlikte göz atalım.

Alternatif müzik severler ya da yeni gruplar keşfetmek isteyenler için harika olacağını düşündüğüm grupları ve onların en sevdiğim şarkılarını listeleyeceğim.

Alaca

Mehmet Mutlu ve Ata Bornova’nın kurduğu ‘Alaca’ Türkiye'deki alternatif müziğe yeni bir soluk getiriyor. Kendilerini Hip-Hop, alternatif R&B ve neo soul ikilisi olarak tanımlıyorlar.

Jakuzi

Jakuzi 2015 yılında Kutay Soyocak ve Taner Yücel tarafından kurulmuştur. Grubun tarzı synthpop, synthwave, dark wave ve new wave olarak tanımlanmıştır. Grup, Türk pop müziğinin yanı sıra krautrock, disko ve post punktan da etkilenmiştir.

Büyük Ev Ablukada

Büyük Ev Ablukada, 2008 yılında İstanbul'da kurulan bir müzik grubudur. Afordisman Salihins ve Canavar Banavar ile başlayan grup daha sonra 'Full Faça' olarak nitelendirilen elektrikli hâline gelmiştir.

The Away Days

The Away Days, 2012 yılında İstanbul'da kurulan bir Türk indie pop grubudur. Grubun üyeleri; Oğuz Can Özen, Ozan Kınasakal, Orkun Atik ve Toygun Şenel.

Lin Pesto

Lin Pesto, kendi kendine kocaman bir ekip. Kült şarkılardan oluşan bir arşive de can vererek ve şarkıları coverlayarak bu yola başlamıştı.