Kimler Geldi Kimler Geçti

Netflix Türkiye'nin Ay Yapım imzalı merakla beklenen yeni dizisi Kimler Geldi Kimler Geçti izleyici ile buluştu.

Yönetmenliğini Bertan Başaran'ın üstlendiği dizi senaryosu Ece Yörenç, Ayşe Özyılmazel ve Özgür Taylan’a ait. Başrolünde Serenay Sarıkaya'nın yer aldığı dizide Metin Akdülger, Hakan Kurtaş, Boran Kuzum, Ahmet Rıfat Şungar, Meriç Aral, Bade İşçil, Esra Ruşan ile Efe Tunçer de rol alıyor. Toplamda sekiz bölümden oluşan dizinin ikinci sezonunun olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Bolca yaz mevsiminde çekilmiş, insanın içini açan görsellerle dolu bir dizi. Oyuncular güzel kadınlardan ve yakışıklı erkeklerden oluşuyor. Dizideki karakterler zenginlerden ibaret. Geçim sıkıntısı çeken ya da paranın dert edildiği bir hikaye asla değil. Bu durumla ilgili bolca eleştiri alsa da romantik komedi türünden bunu beklemek pek de doğru olmaz. Çünkü anlatılmak istenen hikaye bunun üzerine değil. 

Seçilen kıyafetlerle defile tadında olan, arkadaşlık ve aşk ilişkilerinin en üst noktalarda yaşandığı, alkolün bir aksesuar gibi elden hiç düşmediği, temel fikrin hep eğlenmek gibi göründüğü, artık alıştığımız bir durum olan Amerikan yaşayış tarzına öykünen bir dizi. Netflix’e ait olduğu için bu tarzda çekilmesi de anlaşılabilir bir durum artık.

Modern dünyanın ilişkilerini tüm gerçekliği ile mercek altına alan ve kadın erkek ilişkilerine odaklanan dizi, avukat Leyla Taylan’ın yaşadığı ilişkiler üzerinden bu durumu sorguluyor. Klasikleşmiş romantik komedi türünde bir dizi izliyoruz. Bir hafta sonunda tek oturuşta izleyip bitirilebilecek akıcılıkta olmuş olsa da türdeşlerine yeni bir işlev ya da değer katmıyor ama bir insanın romantik komedi türünden beklediği ögelere de sahip olduğunu söyleyebiliriz. 

Kadın erkek ilişkilerine çoğunlukla negatif perspektiften bakarak izleyicileri umutsuzluğa sürüklese de sonda bıraktığı açık kapıyla mutlu son isteyenlere de tutunabilecekleri bir dal bırakıyor. Herhangi bir alt metin kaygısı olmadan izleyebileceğiniz keyifli bir dizi. İyi seyirler dilerim.