Kitap Okumaya Başlamak İsteyenler İçin 5 Kitap Önerisi!

Bu yazımızda, bir şeyler okumak isteyen fakat nereden başlayacağını bir türlü bilemeyen okurlarımıza yol göstermeyi amaçlıyoruz.

Kitap okuma alışkanlığı kazanmak veya bir şeyler okumak istiyor ama bir türlü nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Bu yazımız ile sizlere bu konuda yardımcı olmayı ve işleri sizler için kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Umarız yardımcı olabiliriz.


Dünyaca ünlü yazarlardan birisi olan Mark Twain'in, İnsan Nedir? isimli eserini okuduktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Bakış açınızı tamamen değiştirebilecek bu eser, insanlık hakkındaki çoğu şeyin bir yalan, illüzyon olduğu gerçeğini suratınıza çarpıyor. Kesinlikle öneriyoruz! (Önerilen yayınevi: Dedalus)


Yine dünyaca ünlü yazarlardan birisi olan Franz Kafka'nın, Dönüşüm isimli eserinizi duymuş olma ihtimaliniz oldukça yüksek fakat biz gene de sizlere önermek istedik. Kapitalist sistemin, insanları ne kadar sıradanlaştırdığı ve sabit bir düzene soktuğunu daha önce fark etmiş miydiniz? Dönüşüm, bu gerçeği harika metaforlar ile anlatarak bizlere adeta yol gösteriyor. (Önerilen yayınevi: Can Yayınları)

Beyaz Diş isimli eseri ile tanıyor olabileceğiniz Jack London'ın Vahşetin Çağrısı isimli eseri de en az Beyaz Diş kadar değerli bir eser doğrusu. Bir canlı nelere adapte olabilir? Alışılmışlıkların dışında bir hayata zorlanmak sizleri ne kadar değiştirebilir? Bu soruların cevaplarını Vahşetin Çağrısı'nda bulacaksınız! (Önerilen yayınevi: Can Yayınları)


Yaşadığınız mutlu hayat bir yalandan ibaret olsa fakat yaşamaya devam etseniz, gene de Cehalet mutluluktur diyebilir miydiniz? Toplumların çoğu farkında olmadan yalan bir mutluluğu yaşamak ile meşgul fakat her zaman bu yalanı fark eden zihinler ortaya çıkacaktır. Aldous Huxley, Cesur Yeni Dünya isimli distopya eseri ile bizlere harika bir uyuşturulmuş toplum örneği sunuyor. (Önerilen yayınevi: İthaki Yayınları)


Şahsen benim en sevdiğim yazarlardan birisi olan Fyodor M. Dostoyevski'nin en az bir eserini sizlere önermesem içimde ukte kalırdı. Yaşadığımız toplum içinde "insan" olabilmek ne kadar zor fark ettiniz mi? Dostoyevski, Yeraltından Notlar isimli eseri ile "insan" olabilmeye çalışan bir adamı ele alıyor. Peki bu adam "insan" olabilmeyi başarabiliyor mu? Okuyup kendiniz öğrenebilirsiniz! (Önerilen yayınevi: Can Yayınları)


Umarım sizlere faydalı olabilmişimdir. Bir dahaki yazıma kadar hoşçakalın!