Kitaplardan Uyarlanan Yabancı Diziler

Bu yazıda hem çok bilinen hem de pek bilinmeyen kitaplardan uyarlanmış 10 yabancı diziden bahsedeceğim.

Kitaplar her zaman hayatımızın bir parçası olmuştur. Bazıları bizi eğitirken bazıları ise hayal gücümüzü sonuna kadar kullandırtmıştır. Bu lisetede bulunan diziler de aynı şekilde hem eğitici hem de hayal gücü canlandırıcı şekilde içeriklere sahipler. Gözlerinin Ardında, Cursed, 11.22.63, daha çok hayal gücüne bağlı dizilerken, Anne With An E, Bridgerton ve The Queen's Gambit dönem dizileri olarak karşımıza çıkıyor ve o dönemki yaşamı anlatıyor. 13 Reasons Why ve You dizilerine baktığımız zaman ise günümüzde karşılabileceğimiz karakter tiplemelerine hakim diziler olarak karşımıza çıkıyor. Hayat zorbalığı ve sapkın karakterleri barındıran diziler olarak özetleyebiliriz. Paçinko'dan bahsetmek gerekirse, bu dizi Güney Kore yapımı ve tarihini de anlatan bir dizi bu yüzden tarihi dizi olarak aktarmak daha doğru olacaktır. Son olarak, Your Lie In April bir anime dizisi. Diğer dizilerden farklı olarak gerçek insanların yer almaması aralarındaki en büyük fark ve diğerlerinin içinde olmayan bir müzikal eşlik ediyor. Bu dizide bol bol piyano ve keman klasiklerini duyabilirsiniz.

  1. Gözlerinin Ardında

Sarah Pinborough'un aynı ismi taşıyan kitabından uyarlanmıştır. Dizinin türü psikolojik gerilimdir. Astral seyahat, ihanet ve saplantı gibi konulardan oluşuyor. Ana karakterler ise; Adele, Louise, David ve Rob'dur. Mini dizi olan Gözlerinin Ardında 6 bölümden oluşuyor. 

2. Anne With An E

Lucy Maud Monthgomery tarafından yazılan 9 ciltlik Anne With An E serisinden uyarlanmıştır. Dizi eski bir dönemde geçmektedir ve yetim olan Anne'yi evlatlık alan aile ve yaşadıkları kasabada geçen bir dizidir. Başlıca ana karakterler ise; Anne, Gilbert, Marilla, Diana ve Matthew'dir. 3 sezondan oluşan dizinin toplam 27 bölümü bulunmaktadır.

3. Ölmek İçin 13 Sebep

Jay Asher tarafınan kaleme alınmış 13 Reasons Why adlı kitaplan uyarlanmıştır. Dizinin konusu, Hannah adında genç bir kızın, intihar etmesine sebep olan kişileri kasetlere kaydederek anlatmasından oluşur. Hannah, Clay, Jessica, Justin, Bryce, Tony ve Zach ana karakterlerdir. 4 sezonu bulunan dizinin toplam 49 bölümü vardır.

4. Cursed

Thomos Wheleer ve Frank Miller tarafından yazılan Cursed isimli kitaptan uyarlanmıştır. Fantastik-Dram kategorisinde yer alan bir dizidir. Ana karaterler; Nimue, Kral Arthur, Merlin ve Pym'dir. Oldukça etkileyici görüntülere sahip dizi, 10 bölümden oluşmaktadır.

5. You

Caroline Kepnes adlı yazarın 3 ciltten oluşan You serisinden uyarlanmıştır. psikolojik gerilim türünde bir dizidir. Dizinin başlıca konu Joe adında bir kitapçının saplantılı olarak Beck'e aşık olamasını anlatır. Joe, Beck ve Love dikkat çeken ana karakterlerdir. Dizinin şu andan 3 sezonu ve 30 bölümü bulunmaktadır. 4. sezon için ise onay çıkmıştır. 

6. The Queen's Gambit

Walter Tevis'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Dizi çıktığı ilk zamanda büyük ses getirmiştir. Başrol oyuncusu Anya Taylor- Joy'dur. Beth Harmon isimli bir kadının satraç dahiliğini anlatan bir dizidir. Beth, Benny, Jolene, ve Harry ana karakterlerdir. Tek sezondan oluşan bu mini dizinin 7 bölümü bulunmaktadır.

7. Bridgerton

Julia Quinn'ın Bridgerton adlı 8 kitaplık serisinden uyarlanmıştır. Eski dönemde geçen bir dizidir. Şimdilik 2 sezondan oluşan 16 bölümlük dizinin bazı ana karakterleri sezondan sezona farklılık göstermektedir. Dizi 3. sezon onayını almıştır. 

8. 11.22.63

Stephen King tarafından kaleme alınan 22/11/63 adlı kitaptan uyarlanmıştır. Dizinin konusu Jake isimli ana karakterin geçmişe yolcukluk yapmasıdır. Bu şekilde hem JFK suikastını engelleme çalışır hem de geçmişte bir kadına aşık olur. Tek sezonluk 8 bölümden oluşan bir mini dizidir. 

9. Paçinko

Min Jin Lee'nin kaleme aldığı, aynı adı taşıyon Paçinko adlı romandan uyarlanmıştır. Kitabın ana konusu ise; bir ailenin Japon sömürgesi altında olan Kore'den ayrılıp, Japonya'ya göç etmesini ve orada kurdukları hayatı anlatır. Lee Min Ho'nun başrolünde olduğu bu dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşmaktadır. Dizi 2. sezon için onay almıştır.

10. Your Lie In April


Naoshi Arakawa taradından yazılan 11 ciltlik bir mangadan uyarlanmıştır. Müzikal-Dram türünde bir anime dizisidir. Ana karakterler ise; Arima Kousei ve Kayou Miyazono'dur. 22 bölümden oluşan tek sezonluk bu anime dizisinin bölümleri ise 25 dakikadır.