Knightfall - İzlemeli miyim? #14

Tapınak Şövalyeleri'nin dünyasına hoş geldiniz! İnceleme için sizleri içeri alalım.

Tür: Tarih, Macera
Durum: Devam ediyor
Yayıncı: History
Başlangıç: Aralık, 2017
Bölüm Sayısı: 18 (1. Sezon: 10, 2. Sezon: 8)
IMDb: 6.7/10
Bize Göre: 9.2/10

Bizleri vikinglerin dünyasına sokan History Channel, bu sefer aynısını Tapınak Şovalyeleri için yapıyor. Birçok kişinin favori dizileri arasında yer alan Vikings, ilk bölümlerinde görsellik ve kurgu açısından zayıf olduğu gerekçesiyle fazlaca eleştiriye maruz kalmıştı. Fakat ilerleyen bölümlerde oyuncuların sergilediği muhteşem performanslar, akıcı hikaye ve savaş sahneleriyle izleyicilerin aklına kazınmayı başardı. Açıkcası, Knightfall da aynı süreçten geçiyor. Dizimiz bazı bölümlerinde hikaye ve altyapıyı güçlendirmek için durgun bölümler geçirse de genel olarak, hikaye akışının gayet tempolu, kostümler, dekor ve oyunculukların da gayet güzel olduğunu söyleyebilirim. Knightfall hakkında araştırma yaparken, birçok forum sayfasında ağır eleştirilere maruz kaldığını gördüm, fakat bu eleştirilerin fazla abartılı ve yersiz olduğunu düşünüyorum. Bize göre Knightfall, puanından da anlayacağınız üzere izlemeniz gereken diziler arasında. Gelelim dizinin konusuna.

Kısaca bahsetmem gerekirse Knightfall, Orta Çağ'ın en kuvvetli topluluklarından Tapınak Şövalyeleri'nin iç yapısı ve dağılmasını konu alıyor.
Bir tık uzun hali ise 1306 yılından başlayacak olan dizi, şovalyelerin, kutsal kaseyi arayışını, Akka'daki yenilgiyi, Fransız Kralı ile yaşanan siyasi çekişmeleri ve Fransa Kralı Philip’in, Tapınak Şovalyeleri'nin gücü ve zenginliği almak istemesiyle gelişen 13. Cuma olaylarını anlatacaktır.


Eğer siz de Knightfall'ı izlediyseniz veya izlemeden önce sorularınız varsa yorumlarda buluşalım :)