Kore Dizi Önerisi: The Silent Sea

Dünyadaki suların azaldığı ve okyanusların kuruduğu bir dünyada ne kadar ileri gidip su bulmaya çalışırdınız?

Dünyanın artık sonunun geldiğini ve su kıtlığının olduğu bir zaman dilimini düşünün. Bu dünyada ne yapardınız su bulabilmek için ne kadar ileri giderdiniz ve neleri göze alırdınız. Ne kadar ileri gidileceğini merak ediyorsanız gelin diziye birlikte bakalım.

DİKKAT SPOİLER!


Suyun sınıflandırma ile verildiği en kıymetli şey olduğu bir dönemde ülkeler uzayda kaynak aramaya başlarlar. Ay ve Mars gibi bilindik gezegenlerde bir şey olmadığına kanaat getirdikten sonra başka gezegenlere yönelirler bir ülke hariç. Kore, ay da bir şey olduğunu bulur ve Balhae Ay araştırmaları merkezini kurar ama bir süre sonra bu merkezi kapatmak zorunda kalırlar. Dizi tamda bu anda başlar.


Merkezin kapatılmasından 5 yıl sonra Doktor Song, Yüzbaşı Han Yun-Jae, Doktor Hang gibi isimlerle bir ekip kurarlar ve aydaki tesiste olan numuneyi almaları için aya gönderilirler. Doktor Song bu teklifi aydaki merkezin yöneticisi olan ablasını aramak için kabul eder. Diğer ekip üyeleri de A sınıfı su kullanıcısı olmak için kabul ederler. Ekip başlarına gelecek olan olaylardan habersiz aya inişlerini yapar.


Aya inişlerinde ekipten biri çoktan ölmüştür. Bunun şokunu atlatamadan merkeze ulaşmaları gerekir çünkü oksijenleri bitmek üzeredir. Zar zor merkeze ulaşan ekip numuneyi bulmak için aramalara başlarlar. Numuneyi bulmak için arama sırasında merkezle ve görevle ilgili gerçeklere ulaşırlar. Merkez ve görev bildikleri gibi masum değildir. Bu merkezde ay suyu ile ilgili deneyeler yapılmaktadır ve deneyler sırasında suyu kontrol edemedikleri için salgın başlar ve herkes boğularak ölür ve hükümet bunu saklamak için merkezi kapatır ta ki bu ekibi yollayana kadar.

Ekip ay suyu numunesine ulaşır ama bu ulaşma ile merkezde tek olmadıklarını anlarlar. Merkezdeki yaratık o kadar hızlı ve güçlüdür ki içlerinde iki kişiyi öldürür. Zaman geçtikçe bu canavarın bir denek olduğu anlaşılır. Dizinin geri kalanını anlatıp sonunu söylemeyeyim ama sürpriz ve tahmin edilemeyen sonlu dizileri izlemeyi seviyorsanız bu diziye bir şans vermelisiniz.

Bir bilim- kurgu dizisi arayıp bulamıyorsanız ve keyifli bir zaman geçirmek isterseniz The Silent Sea dizisi tam sizlik olabilir.