Korku mu Abartı mı: Sinister

Yakın zamanın en korkutucu bulunan filmi

Geçenlerde sosyal medya üzerinden en korkutucu film olarak Lanet filminin seçildiğini öğrenmiş ve bunun üzerine fragmanı ilgimi çektiği için izlemiş bulunmaktayım size filmi kısa bir özet geçip düşüncelerimi belirteceğim.

Sinister" 2012 yapımı bir korku filmidir. Film, yazar Ellison Oswalt'un yeni kitabı için ilham arayışı sırasında eski bir eve taşınmasıyla başlar. Evde, daha önce gerçekleşmiş olan bir aile cinayetini araştırmaya başlar. Ellison, çatı katında eski 8mm filmler bulur ve bu filmleri izledikçe cinayetlerin arkasında doğaüstü bir varlığın olduğunu keşfeder. Bu varlık, çocukları etkileyerek ailelerini öldürmelerine neden olmaktadır. Ellison, ailesini korumak için bu korkunç sırrı çözmeye çalışır, ancak kendisini ve ailesini daha büyük bir tehlikeye sokar. Film, gerilim dolu sahneleri ve beklenmedik sonuyla izleyicileri etkiler.

Çocuklar tarafından cinayet işlenmesini gerçekten korkutucu ve iğrenç buldum. Çocuk kavramı gözümde benim için masumluğu, saflığı ve temiz kalpliliği betimler. Bu anlamda filmin konusunu saçma buldum ve 30-40 kilolu bir çocugun 80-90 kiloluk insanları nasıl taşıması ve öldürmesi hiç gerçekçi bana gelmedi . Ben daha gerçekçi filmleri daha korktucu ve başarılı bulurum korku seansı ve panaromal aktivite 1 gibi. Özellikle sahneler arasında ki müzikler beni çok rahatsız etti. Korku ve tedirginlik duygusu, müzik ve ses tasarımıyla başarılı bir şekilde desteklendiğini düşünüyorum .Her seferinde bu tarz müzikleri duydugumda bir elim gözümde filmi izleyebildim. Özellikle 8mm filmlerin kullanımıyla kendine has bir tarz oluşturduğunu düşünüyorum ve bu filmler aracılığıyla çoğu sahnesinden etkilendim. Film'i izlerken Ellison'un geçmişteki başarısını tekrar elde edebilmesi için ailesini tehlikeye atmasına karşılık az sinirlenmedim diyemem. Hırslarımız uğruna biz insanlar bazı önemli değerleri yitirebiliyoruz. Film konusu dışında farklı içeriğiyle (8mm filmi kullanımı gibi),kadrosuyla ve müziğiyle başarılı bulmuş bulunmaktayım. Eğer bazı iğrenç sahnelere dayanabiliyorsanız bir gece izlemenizi öneririm.