Kurtlar

Bir kurdu asla ehlileştiremezsiniz!

Kurt, köpekgiller ailesinin atası kabul edilir. Vahşi ve yırtıcı tabiatları nedeniyle kamp ve doğa sporları ile ilgilenenlerin korkulu rüyasıdır. Sürü halinde yaşayan kurtlar doğal yaşam içinde sıklıkla karşılaşabilen türler arasındadır. Yurdumuz genelinde Güneydoğu Anadolu ve Trakya dışında diğer tüm bölgelerde kurt sürülerine rastlanır. Kurt çakalla da karıştırılabilir. Özellikle Türkiye’de yaşayan Altın Çakal, kurda benzemektedir.

Bozkır ve ormanlık alanlarda yaşar, anne-baba ve çocuklardan oluşan koloniler halinde dolaşırlar. Otobur, memeli hayvanlardan, kemirgen ve kuşlara kadar pek çok hayvan kurtlar için av demektir.

Bilinmesi Gerekenler

Kurtlar seri ve atik yapılı hayvanlardır. Saatte yaklaşık 50/60 km. hızla koşabilirler. Bu nedenle asla koşarak kaçamazsınız.

Kurtlar 2,5-3 km. uzaklıktan koku alma duyusuna sahiptirler. Avlarının kokusunu bu mesafeden alır izini sürerek bulurlar.

Geceleri ulurlar, etrafta bir kurt olup olmadığını anlamanızın en kolay yollarından biri budur.

Genellikle sürü halinde avlanırlar. Tek gezen kurtlara nadir rastlanır.

Kurtlar ateş ve dumandan hoşlanmaz bunu bir tehlike olarak görürler.

Eğer bir kurt görürseniz o sizi görmeden sessizce oradan uzaklaşmaya çalışın, dikkatini çekecek harekeler yapmaktan, görünülür olmaya çalışmaktan sakının. Unutmayın kurtlar sürü halinde yaşarlar, eğer bir kurt gördüyseniz sürüsü de yakınlarda bir yerlerdedir. Kurtlar zaman zaman yalnız başlarına dolaşsalar da sürü

halinde avlanırlar.

Kurt Sizi Görürse: Göz temasını kaybetmeden yavaş ve ağır hareketlerle geri geri gidin. Unutulmamalıdır ki; bir kurt sürüsü sadece 2-3 kurttan oluşabileceği gibi 20-30 kurttan da oluşabilir.

Kurtları beslemeye çalışmak onları evcilleştirmeye çalıştırmak anlamına gelir ki bu çok tehlikelidir. Doğası gereği vahşi yaradılışlı kurtların insanlara en çok bu yaklaşım sırasında saldırdıkları kaydedilmiştir. Kurtlara yemek vermek onları sizin dostunuz yapmayacaktır.

Kurtlar güçlü ve akıllıdırlar ayrıca öldürme içgüdüsü ile yaşarlar.

Kurtlar sezgileri gelişmiş hayvanlardır. Panik ve korkuyu sezebilirler.

Daha bahsetmediğimiz bir çok yönüyle kurtlar ilgi çekici ve etkileyici hayvanlar kategorisine adını yazdırmıştır.