Lana del Rey'in ilk county albümü: Lasso

Lasso ne zaman çıkacak?

Lana; önce Chemtrails over the Country Club ile, sonrasında Blue Banisters ve en son albümü Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd ile bize ufaktan da olsa country müzik esintilerini tattırmıştı. Lana, Lasso hakkında bu albümün eski albümlerinin soundundan çok da kopuk olmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz Grammy öncesi Lana; bir sonraki albümün bir county albümü olacağını açıklamış ve müzik sektörünün county müziğe doğru yöneldiğini söylemişti. Ayrıca Lana yakın dostu olan ünlü prodüktör Jack Antonoff ve county müzik yapımcısı Luke Laird ile çalışacağını ekleyerek bizleri heyecanlandırmıştı.

"Lasso" ismini taşıyan bu yeni albümün eylül 2024'te çıkması bekleniyordu. Son günlerde festivallerde konserlerine devam eden Lana'dan "Lasso"'ya dair bir ipucu gelmedi.

Bu sessizliğe bakarak albümün yakın zamanda çıkmayacağını varsayarsak yanlış olmaz.

Lana bu albümde yer alacak bir cover olan John Danver'in klasikleşmiş county şarkısı "Take me Home County Roads" şarkısını geçtiğimiz aralık ayında yayınlamıştı.

En son Quavo ile düet olan "Tough" şarkısını yayınlayan Lana şarkıya çektiği klipteki county tarzı ile bizlere bir görsel ve işitsel bir şölen yaşatmıştı. Yeni albümü merakla bekliyoruz...