Laver Cup’ta ‘dream team’ kadro; Big 4 bir arada

Tenis severlerin ilgiyle izlediği bu özel turnuvada bu sene en iyi dört tenisçi aynı takımda yer alacak.

Laver Cup; -Laver Kupası- Team Europe ve Team World -Avrupa ve Dünya takımları- arasında oynanan bir kapalı sert kort erkek tenis turnuvasıdır. 2017 yılından beri her sene çeşitli şehirlerde düzenlenen turnuva sadece 2020 yılında covid-19 ve aynı zamanda Roland Garros turnuvasıyla takvim çakışması sebebiyle düzenlenemedi.

2022 Laver Cup için daha önce Roger Federer, Rafael Nadal ve Andy Murray’nin Avrupa takımında yer alacağı duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Laver Cup twitter hesabından yapılan duyuruya göre Novak Djokovic’in de Avrupa takımında yer alacağı açıklandı.

Bu sene Londra’da 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada Big4 dediğimiz, bu dört şahane tenisçiyi aynı takımda ve muhtemelen birlikte çift maçları oynarken de izleyeceğiz. 

Avrupa takımındaki sporcuların yanı sıra yanı sıra, dünya takımında yer alacak 3 isim de; Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz ve Diego Schwartzman şimdilik açıklanan isimler olarak kayda geçti.

Kısaca Laver Cup -Laver Kupası- formatından bahsedecek olursak; kadro, en iyi 6 Avrupalı oyuncu ile dünyanın geri kalanından 6 oyuncuyu karşı karşıya getiren turnuvada her iki takımın kaptanları da eski tenis efsanesi isimlerden oluşuyor. Üç gün boyunca 12 maç -dokuz tekler ve üç çiftler- oynanır. Birinci gün her maç zaferine 1 puan, ikinci gün her maç zaferi 2 puan ve 3. günde kazanılan her maç ise 3 puan değerindedir. Toplamda 13 puan alan ilk takım turnuvayı kazanır.

Turnuva adını spor tarihinin en büyüklerinden biri olarak kabul edilen Avustralyalı Tenis Efsanesi Rod Laver’dan almıştır.

Fotoğraf: @LaverCup twitter / Rod Laver


Ben de tenis izlemeyi çok seven ve her sene kaçırmadan turnuvayı takip eden biri olarak bu sene çok keyifle izleyeceğime eminim. Hem ben, hem de diğer tüm tenis izleyicilerinin gözlerinden kalpler çıkarak izleyeceği bu turnuvaya sadece iki ay gibi bir süre kaldı. -kalpli göz emojisi var burada- Önce şu Amerika Açık’ı da bir atlatalım da. :)

Bu arada bunu da yazmam doğru olur mu bilmiyorum ama her sene Laver Cup sonrası, özellikle twitterda atılan bir tweeti de burada paylaşmak isterim; 




‘Laver Cup; Avrupa ile Dünya takımları arasında oynanan, sonunda her zaman Avrupa takımının kazandığı bir gösteri turnuvasıdır.’

Keyifli günler :))