Law Of Assumption | Varsayım Yasası

Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.

Varsayım yasasını ortaya atan kişi Neville Goddard, doğru olduğunu varsaydığımız şeyi kendi gerçekliğimize çağırdığımızı savunuyor. Varsayım Yasası, istek, dilek, beklenti, hayal ve hedeflerinizin tezahürü için bir ruh halinde bir zihin yapısında olma durumudur. Yani gerçekleşmesini istediğiniz şeyin gerçekleşme yolu onu olmuş gibi düşünmek, buna inanmak ve ona göre hissetmekten geçer.

Bir iş görüşmesine gittiğinizi hatta kabul edildiğinizi düşünün. Eve geldiniz ve güvendiğiniz insanlara durumu anlattınız. Sizin fark etmediğiniz ya da üzerinde durmadığınız bir konuda sizi uyardılar ve işi iptal etmenin sizin yararınıza olduğunu söylediler. Şimdi siz hayatta meydana gelen durumların sizin için bir mesaj bir uyarı olduğunu kabul ederseniz bu senaryodaki ögeler siizn için anlam ifade eder. Her şeyin sizin yararınıza ve iyiliğinize çalıştığına ve ona göre şekillendiğine inanırsanız o işi tekrar düşünecek ve iptal edeceksinizidir. İptal sonrası düşündüğünüzde bunun sizin için daha hayırlı olduğuna kanıtlarla beraber kanaat getirecek ve herkesin her şeyin sizin huzurunuz ve iyiliğiniz için bir vesile olduğuna şahit olacaksınız.

Bir diğer örneği hepimizin yaşadığı arkadaşlıktan vermek istiyorum. Arkadaşlık müessesesinde hepimizin başına illaki zararlı\toxic arkadaşlar denk gelmiştir. Sizin her zaman iyi biir iletişim kurabileceğiniz, hayatınızda hep güvenip kızkardeşlik\sisterhoodluk kurabileceğiniz bir dost istediğinizi düşünelim. Bir yere kadar arkadaşınızla tam olarak böyle bir iletişim kurup bir noktadan sonra ipler kopmuşsa emin olun kopan ip sizi kuyudan çıkaran iple aynıdır. Çünkü hemen hemen her alanda durumun içindeyken bir çok şeyi görmez veya görmezden geliriz. İçindne çıktığımızdane kadar yara aldığımızı fark eder ve çıkabildiğimiz için Allah'a şükrederiz. Ayrıldığnız partneriniz, iletişimi kestiğiniz arkadaşınız, bir türlü olmayan işiniz hatta alttan almak zorunda kaldığınız dersiniz bile sizin daha iyi ve daha anlamlı bir yaşam sürmenizde bir roldür.

Bu konu her alanda örnek verilip o örnek üzerinde sayfalarca yazılacak kadar uzun ve detaylı bir konu. Ancak Bediüzzaman'ın sözü ile yazımı bitireceğim ve konuyu çok daha iyi anlayacağız. Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.

Herkese güzel varsayımlar.