Love,DeathRobots: İzlemeli miyim? #40

Love, Death & Robots, isimli bilimkurgu & animasyon dizisini siz hala izlemediniz mi?


15 Mart 2019' da Netflix' te yayınlanmaya başlayan Love, Death & Robots, çıktığı ilk günden beri birçok kişi tarafından beğeni toplamış, birçok kişi tarafından da Black Mirror benzeri diye yorumlanmıştı. Etkileyici bölümlerin yanı sıra sıradan bölümleri de olan Love, Death & Robots, yine de kaliteli yapımcıları ve sinematografisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Her bölümde birbirinden farklı konuları farklı anlatım ve görsellerle işleyen Love, Death & Robots, kesinlikle izlenilmesi gereken muazzam bir bilim kurgu - animasyon dizisidir. İçerisinde birçok konuyu barındıran dizinin yapımcılığını ''Seven, Fight Clup, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi'' filmleriyle yakından tanıdığımız David Fincher, Deadpool ile ilgileri üzerine toplayan Tim Miller ve dünyaca ünlü animasyon tasarımcıları Joshua Donen ile Jennifer Miller üstlenmişti. Zaten diziyi izlerken kadronun ağırlığını hissedebiliyorsunuz. Hemen hemen her bölümde "biz çok kaliteli animasyon tasarımı yapabiliyoruz" mesajını vermekten çekinmiyorlar.

Yetişkinlere yönelik olarak hazırlanan bu animasyon antolojisi içerisinde yapay zekaları, siber punk toplum yapılarını, transhümanizmi, fantastik canavarları, kara mizahı, ve daha nicesini barındırmaktadır. Çeşitli animasyon tasarımı ve özellikle dikkat çeken müzik-ses tasarımı dizinin kalitesine kalite katmış demek pek de yanlış olmayacak. Her bölüm birbirinden bağımsız olduğu için, dizi sizi bir bölümde gerilim dolu bir dünyada yolculuğa çıkartırken sonraki bölümde ise derin düşünceler içerisine sokabiliyor. Bölümler ortalama 10-15 dakika olduğu için kolay tüketilebilmekte fakat bölümlerin kısa olması sizi yanıltmasın, her bölüm oldukça doyurucu ve yoğun bir anlatıma sahip. Birbirinden farklı bölüm tasarımları her ne kadar çekici gelsede "önceki bölüm çok iyiydi fakat bu o kadar iyi olmamış" diyebileceğiniz noktalar olabiliyor. Bölümlerin ilk 5-6 dakikasında "bu ne anlatıyor ya!" diyebilirsiniz fakat son demlere doğru olayların içerisine girip, kendinizi kaybettiğinizde ve tam bir şeyleri anlamaya başlamışken ucu açık kalan sonlarla baş başa kaldığınızda oluşan boşlukları doldurmaya çalışıyorsunuz, zaten yapımcıların da istedikleri bu olsa gerek. Alışılmışın dışında bir anlatıma ve yapıya sahip olan Love, Death & Robots, kimi zaman güzel espirilerle kimi zaman da sert mizacıyla izleyicilerini etkilemeyi başarmıştır. Bölümler hakkında spoiler vermeden beğendiğim birkaç bölümü sizlerle paylaşmak istiyorum;

1)Yardım Eli
2)Aquila Yarığının Ötesi

3)Üç Robot

4)Nüfus Kontrol Ekibi

5)Sahile Vuran Dev

Temel olarak Love, Death & Robots için oldukça başarılı bir Netflix yapımı diyebiliriz zaten başarılı bir gişe hasılatına sahip olması bunu destekler nitelikte. Anime, animasyon, bilim kurgu ve fantastik yapıtları seviyorsanız kesinlikle şans vermeniz gereken bir yapım olduğunu rahatlıkla söylebiliriz. İki sezonu yayınlanan dizinin üçüncü sezonunun onaylandığını ve 2022 yılı içerisinde yayınlanacağını da söylemeden geçmeyelim.