Manipüle Edildiğimizi Nasıl Anlarız?

Hiç manipüle edildiniz mi?

Manipüle edilmek hayatımızın her evresinde karşılaştığımız bir durumdur.Peki nasıl manipüle ediliriz.

Öncelikle baskı altında olduğumuzu ve kendimizi normalden fazla sorgulamaya başladığımızda anlayabiliriz.

Manipülasyon Nedir?

Manipülasyon kendi istediğimiz dışında karşımızdaki kişinin isteklerini yerine getirme, getirmediğimiz takdirde kendimizi kötü hissedeceğimiz duygusuna maruz kalma durumudur.  


Manipüle Edildiğimizi Anlamak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

Öncelikle manipüle edildiğinizi anlamak için sizden istekte bulunan kişinin davranışlarını kontrol edin.Sizden bir istekte bulunurken nazik oluyorsa ve ses tonunu inceltiyorsa isteğini yerine getirmek ister ve hayır demenize engel olmaya çalışıyor olabilir.

Sizden istekte bulunduğunda kendinizi nasıl hissediyorsunuz."Hayır" demekten korkuyor ve suçluluk hissediyor musunuz?

Manipüle etmeye çalışan kişiler küçük bir olay ya da durumu büyütüyor mu?

Manipülatörler sizin duygu gözlemler ve yönetmeye bayılırlar.Sizin neye sinirleneceğinizi ne gibi durumlarda mutlu olacağınızı bilirler ve bunu iyi kullanırlar.Manipülatörler sizi kendinizden şüphe duyar bir hale getirebilirler.

Neden Bazı İnsanlar Sürekli Olarak Manipülasyon Taktiklerini Kullanırlar?

Her insan manipülasyon ettiğinin farkına varmaz.Bazı insanlar bunu bir savunma mekanizması olarak görür ayrıca karşı tarafın manipüle ettiğini düşünür.Bazı durumlarda davranışlarının farkında olurlar ancak sizi nasıl etkilediklerini göremezler.Bazı kişiler ise manipülasyon oyunlarını bilinçli olarak gerçekleştirir.Bu davranışları yapanları kötü bir kişi olarak değerlendirmek pek doğru değildir.

Aksine bu gibi mental sorunlar yaşayan insanlar profesyonel desteğe ihtiyaç duymalıdır.

https://sento.com.tr/manipule-edildigimizi-nasil-anlariz/#:~:text=Bir%20ili%C5%9Fkide%20veya%20s%C4%B1radan%20bir,sorgulad%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1z%C4%B1%20hissediyorsan%C4%B1z%20manip%C3%BCle%20ediliyor%20olabilirsiniz.

https://kemalsayar.com/haftanin-yazisi/birinin-sizi-manipule-ettiginin-6-isareti

"Resimler Pinteresten alınmıştır."