Marvel Evreni - 3: Black Widow

Marvel'ın Black Widow'u Natasha Romanoff hakkında bir yazı.

Uyarı: Spoiler içerir.

Karakter gelişimi ve geçmişi tarafından bakıldığında evrenin en üzücü geçmişe sahip karakteri Black Widow bence. Scarlett Johansson'un hayat verdiği Natasha Romanoff, ajan karakteriyle ön plana çıkıyor. Küçüklüğünden bu yana ajan olarak yetiştirilen Natasha, farklı kişilerle aile süsü verilerek görevlere gitti. Tabii o sıralarda bunun görev olduğu ve aile bildiklerinin aslında ailesi olmadığının farkında değildi. Büyüdükçe bunu fark etti ancak bir şey değiştiremedi.

Büyüdüğü sırada onun artık tamamen ajan olarak "eğitim" alacağı "Kırmızı Oda"ya getirildi. Burada dövüş ve silah eğitimi alırken aynı zamanda kılıktan kılığa girme eğitimi de aldı. Buraya kadar pek üzücü bir hikâye olmasa da sonu üzücü. Sözde mezuniyet zamanı geldiğinde ajanların çocuğu olmasın "onlar için bu zaafiyet nedeni" diye ajanları kısırlaştırıyorlar. Bu eylemin ajanların iradesi dışında gerçekleştirildiği ve geri kalan yaşamlarını direkt etkilediği için Marvel Evreni'nin en üzücü hikâyelerinden birisi ortaya çıkıyor.

Natasha "Red Room" yapılanmasından ayrılmak ve Nick Fury'nin kurduğu S.H.I.E.L.D'a katılabilmek için "Red Room" başkanı olan General Dreykov'u öldürmesi gerekir. O da bu görev için kızını kullanır. Kızını canlı bomba gibi kullanan Natasha, görevi başarıyla(?) tamamlar ve S.H.I.E.L.D'a katılır. Daha sonra Civil War filminin ardından aslında bu görevi başarısızlıkla sonuçlandığını öğreniyor ve Black Widow filmi de bunu konu alıyor aslında. Gerçi üst paragraf da bu filmden spoiler içeriyor ama yapacak bir şey yok. Bu filmde hem Black Widow'un geçmişini hem de General Dreykov ile arasında geçenleri ve ayrıca Yelena'yı da görmüş oluyoruz.

Black Widow filminden sonraysa Avengers:Infinity War ve Avengers:End Game filmlerinde görüyoruz Natasha Romanoff'u. Bu iki film sonrasında da Scarlett Johansson evrenden çıkıyor. Hikâye olarak dediğim gibi bence en üzücü hikâyeye sahip karakter. Hawkeye ile dostlukları ve End Game'de olan o sahnede eminim birçoğunuz birkaç damla gözyaşı dökmüşsünüzdür. RIP Natasha Romanoff.

Son olarak da bana kalırsa Scarlett Johansson bu karakter için olabilecek en uygun oyuncuydu. Rus olmamasına rağmen o Rus aksanı ve oyunculuğu gerçekten ajan kimliğini izleyiciye yansıtabiliyordu. Keşke ayrılmayıp devam etseydi. Başka bir evrende, en güzel hâlinle Natasha Romanoff.