Marvel Sinematik Evreni Faz 1: THOR (2011)

Thor filminin detayları.

Thor(2011), Marvel Sinematik Evreni tarafından yaratılmış olan 4.film olarak 2011 yılında yayınlanmıştır.

Filmin yönetmenliğini Kennet Branagh yapmaktadır. Thor karakterini Chris Hemsworth canlandırırken Kral Odin rolünü Anthony Hopkins canlandırmaktadır. Tom Hiddleston Loki rolünü ve Natalie Portman ise Jane Foster rolünü üstlenmiştir. Marvel çizgi romanından uyarlanan filmin IMBD puanı ise 7/10 olarak belirlenmiştir.

Buz devleri dünyayı buzul çağına sürükleyip ele geçirir ancak karşılarında Asgard’ın Kralı Odin’i bulurlar. Savaşları bittiğinde Buz Devleri ele geçirmeye çalıştıkları dünyadan kendi evrenlerine geri giderler. Çünkü savaşın sonunda kralları öldürüldü ve güç kaynakları ele geçirilir. Savaş bitince ölümsüz diyar olan Asgard’a geri dönülür. Asgard Kralı Odin’in Thor ve Loki adında iki oğlu vardır. Küçüklüklerinden beri bir gün babalarının tahtına geçmek için çalışıp çabalayan iki çocuğun arasındaki rekabet sonuçlanmaya hazırdır. Thor kral ilan edilecekken aniden yaşanan bir aksilik işleri oldukça karıştıracaktır. Buz Devleri saraya bir şekilde sızmayı başarıp güç kaynaklarını geri almak için harekete geçerler. Bu girişim Yok Edici’nin koruması sayesinde başarısız olur ancak Buz Devlerinin bu girişimi ciddi bir tehdit arz eder. Çünkü Thor babasının sözünü çiğneyerek Jotunheim gezegenine Buz Devleri ile yüzleşmeye gider bu durum Odin tarafından oldukça kötü karşılanmakla beraber Thor'un dünyaya sürgüne gitmesine sebep olur. Thor'un çekicini alıp onun bütün güçlerini içine hapsederek günün birinde hakedip kazanan kişiye zimmetler ve sonsuzluğa yollar.

Thor, dünyaya geldiğinde bilim insanı Jane in arabasıyla çarpışır ve onlarla tanışır. Çekici ise ona çok yakın bir bölgeye düşerek önce çevre halkın daha sonra da federallerin hedefi olur. Tüm bunlar yaşanırken Asgard Krallığında olaylar farklı gelişecektir. Loki, Jotunheim gezegeninde bulunan sahipsiz bir bebek olduğunu daha sonra Odin’in onu kendi oğlu olarak büyüttüğünü öğrenir. Devamında ise Buz Devlerinin krallığa nasıl girebildiği ve Thor’un krallığına dönüp dönemeyeceği ise birbiriyle ilişkilendirilip seyircide büyük merak uyandıracak şekilde sunulmuştur. Filmin asıl konusu aksiyonla harmanlanıp bu kısımdan sonra belirgin hale gelmiştir.

KAYNAKÇA: https://tr.wikipedia.org/wiki/Thor_(film)

GÖRSELLER: https://www.imdb.com/title/tt0800369/