Masumiyet Müzesi

İlk yazımı, derin izler bırakan sevdiğim bir kitaptan ilham alarak kaleme almak istedim.

Orhan Pamuk tarafından kaleme alınan, hem bir kitap hem de Pamuk tarafından kurulan bir müzedir. Bu müze, kelimelerin, duyguların, anıların ve pişmanlıkların hikayelerle bize gösterilen somut birer izdüşümüdür.

Aşk romanı olarak öne çıkan eser, Nişantaşı'lı Kemal'in içsel yolculuğunu, imkansız ve derin tutkulu aşkını anlatır, Okuyucu, zaman zaman karakterin dünyasına empati kurarken, zaman zaman da Kemal'in kararlarına ve duygularına karşı içsel bir çatışma yaşar.


Müzeye gitmek için kitabı okumanız şart değil, ancak müzedeki anılara daha derin bir anlam yükleyebilmeniz için kitabı okumanız daha kıymetli olacaktır. Yazımı kitapta. Eğer bu sonsuz anılarla dolu müzeyi ziyaret etmek isterseniz, Pazartesi günleri hariç her gün 10:00 - 18:00  saatleri arasında açık olacaktır. Vaktiniz yok ise müzeyi online olarak da gezebilirsiniz.


Yazımı çok sevdiğim bir cümle ile bitirmek istiyorum.

Hayatımın en mutlu anıymış bilmiyordum. Bilseydim, bu mutluluğu koruyabilir, her şey de bambaşka gelişebilir miydi? Evet, bunun hayatımın en mutlu anı olduğunu anlayabilseydim, asla kaçırmazdım o mutluluğu. Derin bir huzurla her yerimi saran o harika altın an belki birkaç saniye sürmüştü, ama mutluluk bana saatlerce, yıllarca gibi gelmişti.