Matcha Çayının Meme Kanseri Üzerindeki Olası Faydaları

Matcha çayı, meme kanseriyle mücadelede olası faydalarıyla dikkat çekiyor.

Şu sıralar oldukça popüler olup hayatımızın her yerine girmiş olan matcha ile ilgili bu güzel yazıyı yazdığım için oldukça mutluyum. Maalesef seveni kadar sevmeyeninin hatta sevmeyeninin daha çok olduğu bu Japon çayının faydası düşündüğümüzden çok daha fazla.

Bilim dünyasında, çayların kanser üzerindeki etkileri konusunda birçok araştırma yapılmış ve yapılmaktadır. Bazı çalışmalar ise matcha’da bulunan EGCG’nin (Epigallokateşin Gallat ve Antioksidan Gücü) meme kanseri hücrelerinin ölümünü teşvik ettiğini ve kanser hücrelerinin yayılmasını önlediğini söylemekte.

Ayrıca, kanser oluşumunda kronik iltihaplanmalar da önemli bir rol oynarlar. Matcha’da bulunan polifenoller, oluşan iltihaplanmaları azaltarak kansere karşı koruyucu rol de oynayabilir.

Meme kanseri, östrojen seviyeleriyle yakından ilişkilidir. Matcha’da bulunan bazı bileşiklerin ise östrojen benzeri etkilere sahip olmadan hormon seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabileceği ve böylece meme kanseri riskini azaltabileceği düşünülmektedir.

Matcha’nın içerdiği klorofil, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Kanserojen maddelere maruz kalmanın meme kanseri riskini artırabileceği göz önüne alındığında, düzenli matcha tüketimi toksinlerin uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir.

Bunların hepsi çok sevindirici haberler olsa da bu bilgiler için daha çok çalışmaya da ihtiyaç olduğunu söylemeden geçmeyelim. Her ne kadar tadı beğenilmesi zor bir şey olsa da aromalarla deneyerek beğeneceğiniz bir duruma sokup, düzenli bir şekilde tüketmenizi itinayla tavsiye ederim. Sağlığımız her zaman kahve keyfi yapmaktan daha önemlidir!