Melodiler Durağı

Seninle aynı şarkılarda buluşmak istiyorum sevgili okuyucu. Cevabın evetse seni 13 şarkıdan oluşan müzik listemde bekliyorum :)

Merhaba sevgili okuyucu,

Uzun bir süredir seninle aynı satırlarda buluşuyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. "Gece Bitmeden (Before We Go)" filmini inceleyerek başladığım yazı yazma maceramın üzerinden neredeyse aylar geçti ve şu an seninle onuncu yazımda tekrar buluşmaktayız. Bu sefer bir farklılık yapmak istedim ve seninle aynı şarkılarda göz göze gelmek istiyorum. Bu nedenle aşağıda, her dinlediğimde ruhuma dokunan ve bana bazı anları, bazı insanları ve en çok da ilkbaharı hatırlatan şarkıları seninle paylaşmak istiyorum.

 Şarkıları dinlerken gözlerini kapatıp 3 dakikacık bile olsa kafandaki düşünce selini susturursan eminim ki sen de tıpkı benim gibi huzurlu hissedecek ve kalbine ansızın süzülecek olan anılarını hissedeceksin.

 O halde hadi vakit kaybetmeden seninle kısa bir yolculuğa çıkalım :)

1) The Veils- Lavinia

Bu şarkıyı 2 sene önce Bozcaada'dan dönerken uçsuz bucaksız denize bakıp dinlediğimi hatırlıyorum.

Bazı anlar vardır,hislerinizi kelimeler ile adlandırınca sanki daha az acıtacak gibi gelir çünkü nihayet adını koyamadığınız bu hissi anlamlandırmış olursunuz. Ben bu sefer o gün yaşadığım hissin ruhunu aldım ve bu şarkının içine koydum. Tıpkı Oscar Wilde'ın dediği gibi "Tanımlamak, kısıtlamaktır. (To define is to limit)".

2)Epica-Cry For the Moon

Bazı şarkılar vardır, dinlendiği zaman o insana sizi hatırlatan ve sizin için özel olarak paylaşılan. Bu şarkıyı benim hayatıma dahil etmiş olan kişiye buradan sevgilerimi göndermek istiyorum çünkü şarkıların ruhunun ölümsüz olduğunu biliyorum.

4)Charlotte Lawrence-Joke's On You

Beni yakından tanıyan arkadaşlarım Harley Quinn'i ne kadar sevdiğimi bilir. Bu şarkıyı sevmemin en temel nedeni ise Harley'nin kendi potansiyelini fark ettiği ve Joker olmadan da kendi ayakları üzerinde durmasını gösteren filmin müziği olması. Aşkın bu dünyadaki en güzel his olduğunu düşünüyorum fakat şu da bir gerçek ki bu hissin insanı kontrol etmesi işleri karıştırıyor :)

5) Michel Fugain- Une Belle Histoire

Bu şarkıyı ilk kez "Çemberimde Gül Oya" dizisinde Canan karakteri ile dinlemiştim. Eski zamanlar, eski anılar bana hep huzur vermiştir. Ne zaman 21. yy'dan sıkılsam bu şarkıyı dinleyip kendimi geçmişte hayal ediyorum :)

6) Sarah Brightman& Andrea Bocelli- Time To Say Goodbye

Bu şarkıyı her dinlediğimde şu soru kafamda yankılanıyor;

"İnsan veda edeceği anı nasıl hisseder?"

7)Celine Dion & Peabo Bryson - Beauty And The Beast

Küçükken ilk kez DVD Player aldığımızda "Güzel ve Çirkin" benim ilk filmimdi. Her sabah erkenden kalkar ve güne bu film ile başlardım. Aşkı bu film ile sevip, tıpkı Belle gibi olmak istediğimi hatırlıyorum çünkü bu film bana aşkın dış görünüş ile uzaktan yakından alakası olmadığını, gerçek aşkın iki insanın ruhunun doğru zamanda yanyana gelmesi ile ortaya çıktığını öğretmişti. Gözlerin kalbin aynası olduğu söylenir ya hep, buna kesinlikle katılıyorum.

8)Al Bano & Romina Power- Liberta

Bu şarkının yeri bende çok ayrı sevgili okuyucu. En sevdiğim ressam olan Amedeo Modiglianı'nin hayat hikayesini anlatan "Modigliani" filminden karelerden oluşan bu video sayesinde bu şarkı hayatıma girdi. Bir sonraki yazımda sizlerle bu acıklı öyküyü daha detaylı bir şekilde konuşacağız, bu nedenle gel şimdi bu parçaya hissettirdiklerine odaklanalım.

9)The Nightmare Before Christmas- This is Halloween

Her cadılar bayramı ve yılbaşı zamanı bu filmi izlerim. Tim Burton ile tanışmamı sağlayan bu filmi her izlediğimde aynı hevesi ve aynı mutluluğu yaşıyorum.

10) Midgnight Hour- Running Away

Ne zaman bir anıya, bir insana, bir hisse, bir duruma ya da bir olaya veda etmem gerekse, ne zaman bir şeyleri yitirdiğimi hissetsem bu şarkıyı dinliyorum.

11) SafetySuit- These Times

Bazen her şey üst üstte gelir ya hani işte bu parça o tarz zamanların şarkısı. :)

12)Lana Del Rey- Lust For Love

Üniversiteye hazırlanırken, test çözerken, Lana bana eşlik ederdi. Üniversiteden mezun oldum Lana bana o zamanları hatırlatır oldu ama şu da bir gerçek ki bana her şeyin geçiciliğini de anımsatıyor. Geçmez denilen her şey geçiyor, bitmeyecek denilen her şey tükeniyor.

13)CREEP

Lucifer'in çaresizliğini en derinden hissettiğim için seviyorum bu şarkıyı. Bazen elinizden geleni yaparsınız ama kader bazı insanları yitirmenizi ister, doğru zamanda tekrar hayatınıza dahil olmaları için.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle!