MERLIN İzlemeli miyim? #31

Efsanelerin diyarında ve büyünün zamanında... Büyük bir Krallığın kaderi genç bir adamın omuzlarındaydı. Onun adı Merlin...

Bu yazımda sizlerle birlikte büyülü bir yolculuğa çıkmak istiyorum. Benimle birlikte Camelot'a gelmek ister misiniz? Cevabınız evet ise hiç vakit kaybetmeden maceramıza başlayalım ve büyülü geçit nerdeymiş öğrenelim.

Kral Arthur efsanesini, büyücü Merlin'i, yuvarlak masa şövalyelerini, Sir Lancelot'u, Sir Gawain'i, Lady Morgana'yı hatta taşa saplanmış olan büyülü kılıç Excalibur'u duymayanımız yoktur. Tüm bu karakterleri yakından tanımanıza olanak sağlayan bu büyülü dizi Merlin'de, büyünün gücünü iliklerinize kadar hissederken, aynı zamanda Arthur ve Merlin'in dostluğu yüzünüze bir tebessüm konduracak.

O zamanlar krallık Arthur'un babası Uther Pendragon tarafından yönetilmektedir. Uther'a göre Camelotta büyücülüğe kesinlikle yer yoktur. Büyücülüğün cezası idamdır. Genç ve henüz güçlerini tam anlamıyla kullanmayı bilmeyen ama gelecekte çok güçlü bir büyücü olacağı kehanetlerde söylenmiş olan Merlin, Camelot'a bu şartlar altında gelir. Görevi Camelot'un tekrar refaha kavuşması ve insanlarla "iyi niyetli" büyücülerin bir arada huzur içinde yaşaması için Arthur'u korumaktır çünkü o vadedilmiş olan kraldır.

Fakat Merlin'in görevi zaman geçtikçe daha da zorlaşır çünkü kendi kimliğini gizlemeye çalışırken aynı zamanda Arthur'u korumak sanıldığı kadar kolay değildir. Arthur hem babasının düşmanları ile karşı karşıya kalırken hem de tahtı almak için çabalayıp duran Lady Morgana ile savaşmak zorunda kalacaktır.

Efsanelerden isimlerini sıkça duyduğumuz karakterleri, dizide yaşadıkları maceralar ile tanımak diziyi daha da güzelleştiren unsurlardan. Her bir bölümde yeni bir olayla karşılaşan Merlin, kaderini gerçekleştirmeye çalışırken aynı zamanda farkında olmadan kaçınılmaz sonu mu gerçekleştiriyordur?

Gelecek her saniye değişebilecek güce sahiptir. Düşüncelerimizle, yaptığımız seçimlerle hatta hayatımıza dokunan her insanın bıraktığı izle geleceğimiz şekillenir. Kimimiz kaderimizden kaçmaya çalışıp onu yeniden inşa etmeye çalışısırız, kimimiz ise hangi yoldan giderse gitsin hep aynı sona ulaşır. Ama şu bir gerçek ki hayatımızda bazı dönüm noktaları vardır. Harekete geçmemizi gerektiren, karşımıza çok nadir çıkan ve çıktığı zaman değerlendirmemiz gereken dönüm noktaları. İnsanız ya bazen korkularımızın bizi ele geçirmesine boyun eğeriz. Henüz olmamış olaylar için önlem almaya çalışıp dururuz. Bu kalbimizi korumaya çalışmak mıdır size? Çünkü hepimiz biliriz ki incinen bir kalbi tekrar "eski" haline döndürebilecek bir büyüyü Merlin dahi yapamaz ama bazen öyle anlar gelir ki bir seçim yapmamız gerekir. Hangi yolu seçersek seçelim hep vazgeçtiğimiz yolda kalmamız mı aklımız ? Bazen de ne kadar önlem alırsak alalım kader bizi gelmemiz gereken noktaya çekmek için büyük bir çaba harcar. Biz ondan kaçmaya çalıştıkça fark etmeden korktuğumuz sona ulaşmak için çalışmış oluruz. İnsanın acizliği en çok bu noktada hissedilmez midir ?

Merlin de tıpkı her insan gibi kaderi değiştirmeye çalışırken, akıl danıştığı ejderhadan yardım almaya çalışır. Ejderhanın dediklerini her koşulda yapacak mıdır? Spoiler vermekten korktuğum için bu sorunun cevabını sizlere bırakıyorum.

Eğer siz de şövalyeri benim kadar çok seviyorsanız, Arthur ve şövalyeri ile maceradan maceraya uçacağınız bu dizide emimin ki siz de yuvarlak masanın bir üyesi olmak isteyeceksiniz. Arthur yuvarlak masayı kurarken gözlerimin heyecandan dolduğunu ve o sahneyi nefesimi tutup izlediğimi sizlere itiraf etmek istiyorum. :)

Camelot'un büyülü dünyasına yapacağınız bu yolculukta siz de Arthur ve Merlin'in maceralarına katılmak ve fantastik yaratıklardan, büyücülere, su perilerinden, trollere, ejderhalardan goblinlere kadar birçok yaratıkla karşılaşmak isterseniz büyülü geçit Merlin'in 1. bölümünde sizleri bekliyor. Bu geçidi geçerseniz Excalibur'u benim için de kayadan çıkartmaya çalışır mısınız? :)

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle!