Metaverse Ve Markalar

Metaverse dünyasının keşfi, hız kesmeden devam ediyor. Markaların radarında bu kez Metaverse var.

Alternatif bir dünya olarak gündemden düşmeyen Metaverse kavramı, çoktan markaların radarına girmiş durumda. Özellikle moda markaları, kendini Metaverse dünyasına teslim edenler arasında üst sıralarda yer alıyor. Örneğin; Dolce&Gabbana, 'Genesis Koleksiyonu' ile Metaverse'e ilk adımını atmış oldu. Keza, Nike ve Adisas gibi büyük markalar da Metaverse dünyasındaki yerini alanlar arasında. Nike, satın aldığı NFT koleksiyon stüdyosu RTFKT aracılığı ile sanal ayakkabı üretebilecek.

Aynı zamanda Roblox ile işbirliği dahilinde yürüttüğü Nikeland adındaki sanal dünyası ile oyunculara, Nike ürünlerini sanal showroomda deneyimleme fırsatı sunuyor. Adidas da ilk NFT koleksiyonlarını sunmuş durumda.


Gucci de' Vault' adındaki ilk sanal mağazasını açan yenilikçi bir diğer marka. Bu mağaza aracılığıyla da SUPERGUCCI koleksiyonunu piyasaya sürüyor. Mc Donalds ise Metaverse ile Çin yeni yılını birleştirerek sanal bir sergi açtı. Zodyak hayvan ikonları üzerine olan bu sergi ile ziyaretçiler, doğum yıllarına denk gelen zodyak hayvanları temelinde burç yorumlarını okuyabilme şansı elde edecek. Ülkemizde ise Metaverse dünyasına ilk girenler arasında Türkiye İş Bankası yer alıyor. Nike gibi Roblox ile anlaşma sağlayan Türkiye İş Bankası, oyunun geçtiği sanal dünyada reklamlarını oyunculara göstererek daha fazla hedef kitleye ulaşma şansı yakalamış olacak.