Microsoft Şirketi Activision Blizzard'ı Satın Aldı!

En büyük satın alım!

Son zamanlarda şirket içerisinde gerçekleştiğini duyduğumuz istismar ve zorbalık kültürü haberleri ile Activision şirketinin oldukça zor bir durumda olduğunu görmüştük. Bununla beraber oyunlarının çoğunluğu popüleritesini yitirmeye başladığı için de satışlarında düşüşler yaşanmıştı. Bütün bu problemler şirketle yakından ilişkisi olan Microsoft'u harekete itmiş anlaşılan.

Bununla beraber şirket CEO'su olan Bobby Kotick'in de oyuncular tarafından pek sevildiği söylenemez. Kendisinin birçok istismar ve zorbalık suçlamasında adı geçmekle birlikte, şirketteki yüksek pozisyonlu zorbaları koruduğu yabancı kaynaklar tarafından raporlandı. Önceden Microsoft tarafından iki şirket arasındaki ilişkinin gözden geçirileceği bildirilmişti ve görünen o ki Microsoft ipleri kendi eline almaya karar vermiş. Bu anlaşma sayesinde şirket çalışanlarının da oldukça rahatlayacağını söyleyebiliriz çünkü birçok farklı şirket şubesinde kadınlara karşı yapılan haksızlıklar ve taciz vakaları için protestolar düzenlenmişti.

Bu anlaşma ile Microsoft 68,7 milyar dolarlık bir ödeme ile şirketi kendisine katmış olacak. Bu, Diablo, Overwatch, Call of Duty ve şirketin birçok başka oyun serisinin Microsoft'a ait olacağı anlamına geliyor. Microsoft işe el atmış olabilir ancak ne yazık ki Bobby Kotick bütün bu suçlamalara rağmen yaklaşık 390 milyon dolar olması beklenen bir ödeme alarak, yabancıların "Golden Parachute" adını verdiği durumla yaptırımsız şekilde kurtulacak. Ancak bu durumda şirketin içerisindeki zorbalık kültürünün temizlenmesi için olanak sağlanmış olacağı için her şey kötü değil tabiki. Bakalım Activision-Blizzard şirketinin geleceğinde neler olacak!

Okuduğunuz için teşekkürler, daha birçok farklı konuda haberler yolda :)