Mimar Selim Bey Simülasyonu

Ev dekorasyonu oyunu üzerine bir deneme.

Herkese merhaba, eminim televizyonda yayınlanan " Evim Şahane " programını birçoğunuz izlemişsinizdir. Bu programı izlerken de sık sık " Keşke ben de böyle şeyler yapsaydım. " dediyseniz bu oyun tam da size göre.

Oyunun adı "House Flipper ". Bu oyunda müşteriler size isteklerini belirten mail atıyor ve sizde bu maillere göre evlerine gidip isteklerini yerine getiriyorsunuz. Evin çöplerini döküyor, tozunu alıyor, camını siliyor, badana, fayans ve birçok daha iş yapıyorsunuz. Oyun bu kadarla da sınırlı değil, sıfırdan ev alıp ki bu evler gerçekten kötü durumda oluyorlar, o evleri kendi zevkinize göre dizayn edip daha sonra da kar ederek satabilirsiniz.

Oyun çeşitlilik olarak size bir şeyler vaat etse de ne yazık ki bir süre sonra tekrar etmeye başlıyor. Bu da oyunun oynanma süresini ciddi olarak düşürüyor maalesef. Yapımcılar da bunu fark etmiş olacak ki çıkardıkları ek paketlerle bu oynama süresini arttırmaya çalışmışlar fakat ne derece başarılı oldukları tartışmaya açık bir konu. Bu ek paketlerle beraber hem çeşitliliği arttırdılar hem de bahçeleri de düzenleme fırsatı yarattılar. Bana kalırsa bu oyunda tüm ek paketleri alsanız da oynanış olarak çok saat vaat eden bir oyun değil ve kendi fikrimi söylemem gerekirse de kafanızı dağıtmak istediğinizde girip bir iki ev dekore edip çıkmalık bir oyun olduğunu düşünüyorum.


Geçtiğimiz günlerde House Flipper 2 oyunu da Steam platformunda çıkışını gerçekleştirdi ve fiyatı da 20 dolar civarlarında seyrediyor. Oyunu oynamadım ancak videolardan anladığım kadarıyla ilk oyunun üzerine konulmuş ve fazlasıyla çeşitlilik eklenmiş gibi duruyor. Ev satın alıp yenileme fikrinin üzerine gidilmiş ve adeta kentsel dönüşümcü gibi davranabiliyorsunuz sanırım. Bununla beraber eklenen birçok eşyayı da evlerde kullanabiliyorsunuz. Tavsiye eder miyim bilmiyorum ancak ilk oyunun üstüne koydukları bir gerçek.

Belki oyunu denersiniz ve Mimar Selim Bey Simülasyonu oyununu beğenirsiniz.