Mimi Cave* Dosyası

Vessel, I’m Happy I Promise, Fresh ve yolda olan ikinci uzun Holland, Michigan ile Mimi Cave.

Mimi Cave, Chicago'da doğdu ve kariyerine kamera arkasında Sleigh Bells ve Vance Joy gibi sanatçılar için müzik videoları çekerek başladı. Oradan, dünya çapındaki festivallerde eleştirmenlerin beğenisini kazanan kısa filmlere geçti.(1)

Mimi Cave'den İlk Kısa Film: Vessel

Vessel 2015 yılında Doomsday Yapım'la çıkışı yakalamıştı. Senaryosunu ve yönetmenliğini Mimi Cave yaptı.

İlk izlemeye başladığımda özellikle girişiyle beni yakalamayı başarmıştı. Güçlü bir sinematografi ve 3D formla birleşen introsu ilgiyi hemen çekiyor. Görüntü yönetmeni Devin Whetstone (DEVIN WHETSTONE (whetstonecinema.com)) belli ki yakın çekimler kurarak dokular üzerinden bir etki bırakmak istemiş. Ki prodüksiyon tasarımcısı Jona Tochet'in de elinden çok şey gelmiş gibi görünüyor. Ayrıyeten müzikler ve frekanslar da gayet yerinde. Mimi Cave'in eline iyi bir gerilim senaryosu geçerse ya da yazarsa onu çok iyi gösterecektir.

Senaryosuyla belli bir anlam karmaşası yaşatsa da 13 dakikalık bir görsel şölen. Mimi Cave'in ileride gerçekleştireceği potansiyelin ilk yapı taşı.

İkinci Kısa: I’m Happy, I Promise

Credit'i daha az kişili müzik klibi tadında tek kişilik komedi. Nuts kısmında bittim. Vessel sinematografisini beklemeye gerek yok, 5 dakikalık çerezleme. Basit, yıkıcı ve komik. Parker Seaman hem yazmış hem oynamış. Yönetmenlerin hep ciddi olduğunu düşünürdüm. O tekerleklerin üzerinde ciddi görünmüyorsun Seaman.

İlk Uzun: Fresh

Beklenmedik o hikâye Fresh ile devam edelim. Çok basit bir şekilde flört uygulamasıyla yeni insanlarla tanışan Noa'nın hikâyesi beklemediği bir şekilde girdaba giriyor. Mimi Cave'in ilk kısa filmi Vessel'in izleri bu filmde görülmeye başlıyor. Bir noktada anlıyoruz ki Cave ormanları, mutfakları ve marketleri çok sevmiş. Farklı bir olay örgüsüyle benzer mekanlar karşımıza çıkıyor.

Film ilerledikçe Steve'in aslında kendini nasıl farklı tanıttığını ve tutkusunu görüyoruz. Noa'nın da aynı hamleyi yaparak Steve'i alt etmesiyle film sonlandı. Daha farklı, beklenmedik bir son da olabilirdi. Örneğin; Noa'nın Steve ile meslektaş olması gibi. Steve'in gözünden aşk, teslimiyet, tutku gibi kavramlar inceleniyor. Fakat replikler kuvvetli ve kısaydı, daha fazla üzerinde durulabilirdi çünkü ilgi çekiciydi. Beklenmedik başlayan film beklendik bitti diyebiliriz, gerilim sevenler için eğlenceli ve mide bulantısı riski her zaman var.

İkinci Uzun Geliyor: Holland, Michigan

2023 yılında çekimleri başlanan Holland, Michigan'ın 2024'te vizyona girmesini planlıyor. Sinposisine bakarsak Fresh ile benzer özellikler göstereceğine benziyor.

Sinopsis:

Bir kadın, kocasının aldattığından şüphelenir ve kocasının gerçek, karanlık gizli hayatını öğrenmek için arkadaşından yardım ister.

Başrollerinde Nichole Kidman ve Gael Garcia Bernal olacak.


Kaynakça:

(1) ‎Films directed by Mimi Cave • Letterboxd

Holland, Michigan (2024) | MUBI

Fotoğraflar:

Vessel- A Short Film by Mimi Cave — Annie Simmermon

(13) Pinterest