Moda Tekerrür: Kylie Jenner X Acne Studios

Moda tekerrürden mi ibarettir?

Kylie Jenner, Acne Studios'un FW23 denim kampanyasına eşlik etti. Carlijn Jacobs tarafından çekilen fotoğraflarda Kylie, çamurlu vücut boyası, ıslak saç ve İsveç lüks etiketinin Sonbahar/Kış 2023 koleksiyonu için kamera karşısına geçti. Bu kirli ve çekici koleksiyon için çekilen fotoğraflar görenleri büyülerken aynı zamanda da şu soruyu akıllara getirdi.

MODA TEKERRÜRDEN Mİ İBARETTİR?

Kampanya için çekilen fotoğraflar mükemmel bir tema ve düzenleme içeriyor. Çekimlerde Kylie Jenner’a kendisinin bir kopyası eşlik ediyor. Islak saç, dağınık ve kirli görünümüyle dikkat çeken tema ve koleksiyonun birbiriyle uyumu eşsiz. 

Acne Studios'un Yaratıcı Direktörü Jenny Johansson'un "Her sezon yeniden icat etmeyi sevdiği sonsuz derecede önemli bir malzeme" dediği şey “denim”. Jenny Johansson, denimin her sezon yeniden icat edilmesini sevdiğini ve bu malzemenin sonsuz derecede önemli olduğunu söylüyor. Bu sezonun koleksiyonu, sadelik ve aşınma ile yıpranmanın güzelliğine odaklanıyor. Bu açıklama, Acne Studios'un denim odaklı ve yenilikçi koleksiyonunun bazı özelliklerini ve kampanyasını özetliyor gibi görünüyor.

Jacobs'ın kampanyanın hedefinin, Jenner'ın kendine güveninden ve öz sevgisinden yararlanarak iki Kylie konseptini katalize etmek olduğunu söyledi. "Kampanya, Kylie'yi kontrolde olan, kendine karşı bir sevgisi olan ve arzularını kucaklamaktan korkmayan bir kadın olarak sergilemeye çalıştı. Bireyselliğini ikiye katlayarak kutlamayı hedefledim. Kylie Jenner ise kampanyayla ilgili şunları söyledi. ”Bu kampanya benim favorilerimden biri. Carlijn ile çalışmayı çok sevdim ve görüntülerin basitliğini seviyorum, doğrudanlıklarında güçleri var”

Peki bu kirli ve öz sevgi temalı çekimin ilhamı nerden geliyor?

Tema, Dior SS01 için Nick Knight’ın fotoğrafladığı Gisele Bündchen and Rhea Durham’ın bulunduğu çekimle aynı temaya sahip. İkiz görünüm, öz sevgi ve kirli-ıslaklık… Aynı şekilde bu ikiz görünüm ve fotoğraf ilhamı Nadja & Claudianın olduğu Richard Avedon tarafından fotoğraflanan Versace F/W 1995 koleksiyonundan geliyor. Bu temanın çokça benzeri yapılsa da temeli bu koleksiyonları çekimine dayanıyor. 

Moda gibi çoğu olgu da tekerrürden ibaret olduğunu kanıtlamış oluyor. Eskiden yapılmış çalışmalara yorum katarak daha da eşsiz hale getirmek gözümüz için adeta bir şenlik oluşturuyor.