Modaya Ekolojik Yön

Nefes alan, en nihayetinde doğada çözünen ve toksik kimyasal içermeyen bu deriler ile siz de kendi modanıza ekolojik bir yön verebilirsiniz.

“Bitki Bazlı Vegan Deriler”

İkonik bir kavram olan moda birçoğumuzun kendini ifade ediş tarzıyla örtüşen bir kalıp haline gelmiş durumda. Yalnızca giyim tarzı olarak indirgeyemeyeceğimiz bu kavram pek çok alanla da bağlantılı.

Yine de bir bütün olarak ele aldığımızda; farklı olmayı, kendimizi ayrıştırmayı, özel kılmayı sağlayan bir araç. Genellikle estetik kaygılarla gerçekleştirilen bu ayrıştırmayı bir de ekolojik yönden denemeye ne dersiniz?

Konumuz: Deriler

Deri ürünler her zaman çekici olmuştur. Gerek görüntüsüyle gerek dayanıklılığı ile… Peki, gerçekten de o kadar dayanıklılar mı? Yalnızca bir hayvanın cildinden ibaret olan deri, tek başına bize sunulan kadar dayanıklı değil. Onu bu denli dayanıklı kılan, toksik kimyasallarla beraber tonlarca su harcayarak yapılan dayanıklılık işlemlerinden geçiyor olması. Maalesef bununla da bitmiyor. Boyama gibi işlemlerde sularımıza sızan siyanür, krom gibi ekolojik dengeyi alt üst eden durumlar da mevcut. Peki yok mu bunun bir çözümü? Hem deriden vazgeçemiyor hem de hayvanlara ve doğaya zarar vermek istemiyorsak?

“Bitki Bazlı Vegan Deriler” imdadımıza yetişiyor.  Kaktüs, mısır, ananas, muz, üzüm ve elma gibi pek çok bitkiden üretilebilen bu deriler, hayvansal derilerde aradığımız görüntü ve dayanıklılığı bize sunuyor. Hem de bunu doğaya zarar vermeden yapıyor. Nefes alan, en nihayetinde doğada çözünen ve toksik kimyasal içermeyen bu deriler ile siz de kendi modanıza ekolojik bir yön verebilirsiniz.