Modern Family Dunpy'lerin Karakter Analizi

Modern Family Dunpy'lerin Karakter Analizi ile karşınızdayım.



Haley Dunphy



Claire ve Phil'in en büyük çocuğu olan Haley, dizideki tipik bir genç kız olarak ortaya çıkıyor. Moda merakı, popüleriteye verdiği önem, şımarıklığı ve vurmamduymaz tavırlarıyla ikonik bir abla. Ancak süreç ilerleyerek olgunlaşıyor ve sorumluluk sahibi bir iş kadınının ve anne haline geliyor.

Dizi boyunca Haley ne öğrenmeden farklı şeyler hakkında bilgi sahibi olur. Tutkusu olan modada kendi deneyimini ortaya koyana dek. Kız kardeşi ile sürekli çatışma halindedir. Son sezonlara doğru kazançlar sağlıklı bir düzende oturduğunu görüyoruz. (Babasının yanında bir partner seçimi eklemeden geçilemez) İlişki süreci olduğunda çok hızlı bir ilişki hayatı olsada onu gerçekten yedi ilk aşkıyla evlenmesi yani çok romantik. Annesi ile çıkışı olan çıkışlı bir ilişkisi vardır. Son sezonlara doğru bu ilişki sağlıklı bir düzene oturuyor.

Alex Dunphy


Haley'nin evlilik karakteri olan Alex, zeki, hırslı ve mükemmeliyetçi bir genç kızdır. Ailesinin akademik günlüğünün en yüksek üyesidir ve bu, zaman zaman onu dışarıda bırakır.

Alex, kendi üzerinde yarattığı mükemmel olmalıyım algısı zaman zaman onu yıpratsa da mükemmel olmak için çalışmaya devam etmiştir. Kardeşlerinin parçalanma oluşumlarını harekete geçirmek için yaşamak için kendim bu kadar çok yüklenmiş olabilir. Başka bir görüşüm ise ortanca çocukta görünen görünenlik algısı ile başarıları bilen ile dikkat çekmektir. Kardeşlerine göre yetersiz sosyal yapıya, yüksek notlarla hızlanma özelliğine sahiptir. Zaman içerisinde sosyal gelişmeler için çabalar göstermiş ve başarılı olmuştur. Ailesine karşı olan sevgisi, onun yavaş yavaş daha açık ve sevecen bir hale gelmesini sağlamıştır. Son sezonda onu başarılı, başarılı ve sosyal açıdan kendini geliştirmiş bir kadın olarak görüyoruz.

Luke Dunphy


Evin en küçük çocuğu olan Luke, hayal gücü yüksek ve kendi dünyasında yaşayan bir karakterdir. Çocukluk döneminde aile içinde sürekli şakalar ve şakalaşmalarla büyüyen Luke, bazen ciddiye alınmama hissini yaşayabilir.

Luke, çok zeki bir görünümde yüksek bir potansiyele sahiptir. Yartıcılığı ve gerçekleşen oyunlarla farklı bir bakış açısına sahip olup görülebiliyoruz.Psikolojik olarak gerçeklikten kaçmak ve stresten çıkmak için kendi hayal dünyasında çekiliyor olabilir. Ayrıca kimi zaman mizahı bir savunma seçenekleri olarak oranlarını gözlemliyoruz.

Claire Dunphy


Jay gibi işkolik bir baba ve Dede gibi çıkışları çıkışları olan bir kadının kızıdır. Claire, kontrolcü ve mükemmeliyetçi bir yapıya sahiptir. Bu, onun özgürlük deneyimleri ve annesi Dede ile olan karmaşık parçalarla ilişkilendirilebilir. Annesinin durumu, Claire'in kendi ailesi üzerindeki sıkı bir denetim kurma programını tetiklemiş olabilir. Annesine ne kadar benzemek istemesede ona benzerliği aşikar.

Claire, kaygılarını kontrol etmek için aşırı organize olma ve diğerlerini uygulamaktadır. Herkesin kontrolü onda oluşturduğu hazı net bir şekilde görüyoruz. Haley ile çıkışlı çıkışlı bir ilişkiler var. Haley'in üzerine bu kadar arızasındaki asıl sebep kendi gençliğine çok benzemesi diye düşünüyorum. Haley'in seçimleri (eş seçim dahil) hep onunkilere yakın olduğu için başlarda kaygılansa da ilerleyen zamanlarda bu durum kabul edilmiş ve bundan memnun olmaya başlamıştır. Claire'in çocukları için işleri bırakılmıştır. İçinde kalan bu düzenli son sezonlara doğru dolup başarılarıyla taşıyor. :)


Phil Dunphy


Şahane bir baba (bence) olan Phil'de sıra. Phil, sürekli onay ve takdir arayan bir karakterdir. Bu ihtiyaç, kendi babasından aldığı sevgi ve desteğin eksikliği ilerlemiş olabilir. Phil'in çocuk ruhlu ve canlı oluşumları, aslında derinlerde yatan bir öz-değersizlik hissini maskelemeye yönelik olabilir.

Çocuklarıyla güçlü bir ilişkileri vardır. Özellikle oğlu Luke ile. Her zaman şaka yapan olumlu gördüğümüz bir karakterdir. Aslında Phil, mizah ve kendini küçülten esprilerle kendini koruyor. Aynı zamanda başarısızlık korkusunu bastırmak için sürekli yeni projelere ve hobilerle meşgul oluyor. Jay'e sürekli kendini kanıtlama ihtiyacı duyuyorsun. Eşi ile değişimlerin bir ilişkileri vardır.