Motivasyon mu Disiplin mi?

Motivasyon başlatır, disiplin devam ettirir.

Dönemsel olarak hayatımız, gidişatımız ve amaçlarımızla ilgili kararlar alırız. Aldığımız kararlarda başlangıça neden olan şey, o an ki yüksek motivasyonumuzdur. Bir anda kendimizi; bir sürü kitap sipariş verirken, yeni dil kursu satın alırken ve pazartesi diyete başlama kararı verirken buluruz. Sonrasında ise dünyadaki insanların %90'nın yaşadığı şeyi yaşarız. Başladıktan çok kısa bir süre sonra vazgeçeriz. Hatta hayatın akışında başladığımız işi bile unuturuz. Bir an için; yüzde yüz olarak, her şeyi başarabileceğimize inanarak başladığımız işten nasıl bu kadar kolay vazgeçebiliyoruz? Bu istek nasıl bu kadar hızlı sıfırlanabiliyor?

Gündelik yaşamımızı düşünelim, her sabah mutlu ve istekli mi uyanırız ya da gün içerisinde her an yüzde yüz verimli olarak mı çalışırız? Peki hastalandığımız, mental anlamda düşük olduğumuz anlar hiç mi olmaz? Bu soruların cevabı çok aşikar bence. Vaziyet böyleyken motivasyon dediğimiz ve bizi en üst noktada hissetiren bu duygunun akış içerisinde çoğu zaman ilk anda ki gibi yüksek olmaması çok olası bir durum. Peki belli alanlarda başarılı olmuş ve hayatlarında ki o başlangıç anlarının devamını getirip sonuca ulaşmış olan %10'luk kısım nasıl sürekliliği sağladı?

Disiplinle.

Dünyada ki veya yakın çevremizdeki spesifik alanlarda başarıya ulaşmış en azından bir sonuç elde eden insanların hayatlarını incelediğimizde bir rutin sahibi olduklarını hayatlarında ne olursa olsun yapmaktan vazgeçmedikleri alışkanlıkları vardır. Bu yadsınamaz bir gerçektir. Sizce bu insanlar her an yüzde yüz motivasyon içerisinde mi, sürekli aynı istekle mi hedefleri uğruna çabalıyorlar? Tabi ki hayır. Onları başarıya ulaştıran en azından devam etmelerini sağlayan şey disiplindir.

Motivasyon başlatır, disiplin devam ettirir.

Başarılı bir sonuç için sağlam bir başlangıç ve istikrarlı adımlara ihtiyacımız var. Bunun en önemli kilit noktaları ise sahip olunan rutin , alışkanlıklar ve her ne olursa olsun hedefimiz için sürekli olarak adım atmak. Her ne yaşamış olursak olalım, nasıl bir zorlukla karşı karşıya kalmış olalım inandığımız yolda yürümekten vazgeçmeyelim kısa süreli molalar olabilir ama vazgeçmek, kaybetmektir.