Mr. Peanutbutter: Bojack Horseman’dan Bir Karakter İncelemesi

En mutlu Bojack Horseman karakteri!

Bojack Horseman, konuşan hayvanların insan hayatı yaşadığı bir çizgi film olarak gözükse de aslında çok derin anlamlar ve duygusal durumlar içeren bir dizidir. Dizinin başrollerinden biri olan Mr. Peanutbutter tam bir neşe kaynağıdır. Yaşanan depresif olaylar ve yıkıcı duyguların yanında o sürekli neşeli ve umutludur. Sürekli neşeli olması ve saflığı, yaptığı bazı yanlış davranışları görmemizi engellerken onun aslında ne kadar mutsuz bir karakter olduğunu da maskeler. 

Mr. Peanutbutter ile tanışmamız Diane’le sevgili olmasıyla başlar. Bojack, Hollywood yazısından Diane için D harfini çalınca bunu üstlenir ve kendi şovuna çevirir. Diane’in büyük jestlerden hoşlanmadığını bilmesine rağmen sırf kendi reklamını yapabilmek için bunu lehine çevirir ve haberlere çıkar.

Mr. Peanutbutter’ın en önemli özelliklerinden biri hatalarını evlenme teklif ederek kapatmasıdır. Dizi boyunca aynı şeyi iki defa yapmıştır. İlki Diane sürekli kameralar karşısında yaşamaktan ve reklam figürü olmaktan bunaldığında ondan özür dilemek amaçlı evlenme teklif ettiği ve Diane evet der demez sürpriz kameraların ortaya çıktığı olaydır. İkincisi ise dizinin ilerleyen bölümlerinde sevgili olduğu Pickles’ı Diane ile aldatıp hatasını itiraf etmeye cesaret edemeyip ona evlenme teklif etmesidir. Mr. Peanutbutter’ın korkak ve hatalarının sorumluluğunu alamayan biri olduğu kolayca görülmektedir.

Sorumluluk demişken Mr Peanutbutter’ın eşit derecede dâhil olduğu bir olayda tüm yükü Diane’e yıkması da sorumluluk alma korkusunu kanıtlar. Diane’in hamile olduğunu öğrendiklerinde ona sonsuz destek sağlayacağını ancak kürtaj olup olmama kararının tamamen Diane’e ait olduğunu söyler durur.

Etrafındaki insanları çok sevse ve onlara değer verse de dünyada en çok önemsediği şey kendisidir. Diane ile çift terapisine gittiklerinde vakitlerinin çoğunda saçmasapan şeyler anlatır ve Diane’e konuşması için zaman bile bırakmaz. Ya da belediye başkanlığına aday olduğunda Diane ne kadar ısrar etse ve yanlış olduğunu söylese de yer delme işlemini yapar ve evleri yıkılır. 

Sürekli mutlu olması, çoğu şeyi anlamaması, sevgi dolu olması bakımından Mr. Peanutbutter harika bir karakterdir. Ancak bütün bunların ardında dizideki en mutsuz karakterlerden biri olduğu da apaçık ortadadır.