MTV Cinsiyetsiz Ödül Töreni !

Sizce sanatçılara ve oyunculara ödüllerin "kadın" ve "erkek" olmak üzere iki farklı kategoride verilmesi doğru mudur?


2017 yılı ile birlikte MTV Film ve TV Ödülleri bu ayrıma karşı geldi. Oyunculuk cinsiyetten ziyade o kişinin kendini karakteriyle bir vücuda sokup artık kendi benliğini bırakıp ona dönüşmesi değil midir zaten?  


2017 yılında MTV Film ve TV Ödülleri “en iyi kadın” ve “en iyi erkek” kategorilerini birleştirme kararı almıştı. Bu sayede cinsiyete dayalı ödüller verilmeyecekti. Emma Watson Güzel ve Çirkin  filmindeki rolü ile ilk cinsiyetsiz ödülü, otuz üçüncüsü düzenlenen ödül töreninde almıştı.

Bu ödüle layık olmasının sebebini oynadığı Belle karakterine dayandırmıştı. Watson'a göre Belle'nin köylülerin kendisine dünyanın küçük bir yer olduğu ve onun da bu küçük dünyada çok az olanağının olduğunu söylemelerinin üzerine onları dinlememiş olması ona bu ödülünü kazandırmıştı.

 


2018 yılı MTV Film ve TV Ödülleri’nde Riverdale dizisinin sevilen isimleri Camila Mendes, Madaline Petsch ve Lily Reinhart yaptıkları sunuculuk sırasında, törenin ilk cinsiyetsiz ödül töreni olmasının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiş ardından bu şovun özel olmasının nedenini erkek ve kadın olarak kategorilere bölünmemiş olmasıyla ilişkilendirmişlerdir. Bölünmenin olmaması da ayrım yerine eşitliği savundukları ve kutladıkları manasına gelmektedir. Aynı zamanda bu üç oyuncuya göre konu yetenek olduğunda hiçbir şekilde ayrım olmamalıdır ve kesinlikle haklılar.


Peki sevgili okurlar sizce bu kategori birleştirme doğru mu? Ödüller cinsiyetsiz kalmalı mı? Ya da acaba diğer ödül törenlerinde ileride farklılıklar olacak mı?