Muhteşem Anne Hathaway Filmleri

"İyi ki izlemişim & neden izlemedim ki" diyeceğiniz Anne Hathaway filmleri

Geçen gün televizyonda Hathaway'ın Şeytan Marka Giyer filmine rastladım ve patlamış mısırımla kolamı elime alıp keyifle izledim. Veee "neden Hathaway'ın oyunculuğunu konuşturduğu filmlerle ilgili bir içerik hazırlamayayım ki" diye düşündüm. Keyifli okumalarrr (Top 10 listesidir, IMDB puanları ve kişisel görüşlerime göre hazırlanmıştır :)).


1- Interstellar | 2014, Christopher Nolan , IMDB 8,6

Interstellar filminde Hathaway, uzayın derinliklerinde hayatta kalma mücadelesi veren bir bilim insanını canlandırıyor. Genellikle romantik komedi rolleriyle bilinen Hathaway'i farklı bir karakterde izliyoruz. Adeta uzay giysisini giyerek 'Prenses Mia' karakterinden tamamen sıyrılmış diyebiliriz. Çok keyif alarak izlediğim bir filmdi, bence çoğunuz izlemişsinizdir ama izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediliiiirrr.


2- The Dark Knight Rises | 2012, Christopher Nolan , IMDB 8,4

Bu sefer oyuncuyu bambaşka bir dünyada izliyoruz, Gotham'ın kaderini ellerinde tutan bir kadın... Hathaway'in buradaki güçlü ve kararlı karakteri, hep bildiğimiz tatlı imajından oldukça uzakta. Yine Nolan yapımı bu muazzam film de klasikler arasında olsa da izlemeyenlere tavsiye ediyorummm :)


3- Brokeback Mountain | 2005, Ang Lee , IMDB 7,7

Dramatik zirve... Hathaway'i farklı bir dönemde izliyoruz. Her dönem karakterini nasıl iyi taşıdığını gözler önüne seren bir yapım. Ayrıca konusu da son derece ilgi çekici. Göz atın derim.


4- Les Misérables | 2012, Tom Hooper , IMDB 7,6

Buradaki rolüyle ödülleri silip süpüren oyuncunun baş yapıtlarından biri. Dönem rolünde izlediğimiz Hathaway, Oscar'ı alırken şaşırmıştı ancak çok da şaşırmamak gerek. İzlediğinizde bana hak vereceksiniz.


5- Becoming Jane | 2007, Julian Jarrold , IMDB 7,1

Genç bir yazarın hayallerini kovalamasını anlatan bu filmde Hathaway, insanlara ilham olan bir karaktere hayat veriyor. Kalemi güçlü genç bir yazarı canlandırıyor. Romantik bir dokunuşla harmanlanan hikaye izlenmeye değer...


6- The Intern | 2015, Nancy Meyers , IMDB 7,1

Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere başarılı oyuncu bu filmde enerjik, hayat dolu, etrafına ışık saçan bir stajyere hayat veriyor. Bu film, özellikle iş hayatına henüz atılmamış, atılmak üzere olan insanlar için keyifle izlenecek bir filmmm.


7- The Devil Wears Prada | 2006, David Frankel , IMDB 6,9

Bence Anne Hathaway denilince akla gelen ilk filmlerden biri. 2006 yılına göre gerek kıyafet seçimleri, gerek çekim kalitesi, gerek oyunculuklar çok başarılı. Hathaway'in canlandırdığı Andrea karakteri özgürlük ve zirve (buna kölelik de diyebiliriz çünkü hep bir koşturma ve kaos hakim) arasında seçim yapıyor. Şimdiden iyi seyirler.


8- Love & Other Drugs | 2010, Edward Zwick , IMDB 6,7

Romantik komedi denince hiç kuşkusuz Hollywood'da akla gelen ilk oyuncunun bu filmini izlemelisiniz. Hasta bir kadın ve ilaç sektoründe çalışan bir adamın aşkını konu alıyor, ikisi de bağlanmaktan korksa da birbirlerinden asla kopamıyorlar. Ancak filmde +18 sahneler de var, bunu bilerek izlemenizde fayda var.


9- Alice in Wonderland | 2016, James Bobin , IMDB 6,5

Sihirli, büyüleyici bir dünyaya adım atıyoruz. Fantastik yapımda, Alice kendini birden harikalar diyarında buluyor. Johnny Deep'in de kadrosunda olduğu başarılı bir yapım.


10- Ocean’s 8 | 2018, Gary Ross , IMDB 6,3

"Bir film olsa da izlesem; kadrosunda Anne Hathaway Sandra Bullock, Helena Bonham Carter, Rihanna, Cate Blanchett olsa" diyorsanız bu film o film. Listedeki en heyecan verici filmlerden.


Sonuç olarak Anne Hathaway romantik komedilerden tarihi karakterlere, tarihi karakterlerden modern ve güçlü kadınlara, birbirinden farklı rollerin üstesinden başarıyla geliyor.