Mutlu Birinin Fotoğrafını Satın Almanın Değeri Nedir?

"Hadi şu sandalyeyi alalım!" dediğinizi duyar gibiyim. O zaman size Canberk'in başlattığı kampanyayı anlatalım.

Merhabalar, bugün sizlere Bilkent Üniversitesi mezunu bir arkadaşımızdan bahsedeceğim: Canberk Sağnak. Canberk 28 yaşında, Bilkent Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. Yeni kültürler keşfetmeyi, yeni şehirler gezmeyi ve buraları gezerken bol bol fotoğraf çekmeyi ve farklı mutfaklar tatmayı seviyor. Özellikle Paris Disneyland'e gitmek en büyük arzularından biri.

Ama bunların hiç birini ne yazık ki gerçekleştiremiyor. Çünkü altı yaşından beri bir kas hastalığı olan Duchenne Muscular Dystrophy (DMD) yani Duchenne tipi kas erimesi ile mücadele ediyor. Kısaca DMD nedir sorunuzu cevaplamam gerekirse; DMD (kas distrofisi), zamanla kaslarınıza zarar veren ve zayıflatan kalıtsal bir hastalıktır. Bu hasar ve zayıflık, normal kas fonksiyonu için gerekli olan distrofin adı verilen bir proteinin bulunmamasından kaynaklanır. Bu proteinin yokluğu yürüme, yutma ve kas koordinasyonunda sorunlara neden olabilir. Otuzdan fazla farklı türde kas distrofisi bulunmaktadır. Bunlardan biri ise DMD'dir. DMD çocukluktan itibaren ortaya çıkabilir; özellikle erkek çocuklarında. Yürüme zorluğu, ayağa kalkmakta zorluk, kemiklerde incelme, solunum güçlüğü, akciğer ve kalp zayıflığı gibi baş edilmesi zor belirtileri mevcut. 

Aynı zamanda Canberk'in yüksek dereceli skolyozu (omurga eğriliği) var. Ve ne yazık ki kas hastaları için narkozun tehlikeli olması nedeniyle ameliyat olma durumu da söz konusu değil.

Canberk altı yaşından itibaren bütün bu zorluklarla mücadele etmiş,üstüne imkansızı zorlayıp Bilkent Üniversitesi'nden başarıyla mezun olmuştur. Mezuniyet töreninde bütün hocalarının, öğrencilerin ve velilerin onu ayakta alkışlaması ve şu anda zorlanarak da olsa çalışıp maaşını kazanıyor olması bir savaşçı için en büyük ve özel zaferlerden biri olsa gerek.

ilkent Üniversitesi Mezuniyet Töreni, Canberk Sağnak


Peki biz Canberk'i neden konuşuyoruz?

Çünkü Canberk'in, Türkiye'deki çekirdek bir aile için imkansız ama el ele vermiş Türk vatandaşları için kolay bir isteği var: tam teşekküllü bir akülü sandalye. Şu anda kullandığı tekerlekli sandalyeyle oldukça zorlanmakta. Devrilme riski yaşıyor ve kollarıyla sandalyeyi idare etme güçlüğü oldukça fazla. Akülü bir sandalye ile konforlu bir oturuşa sahip olacak ve sürekli oturmaktan dolayı oluşan yaralarından kurtulabilecek. Aynı zamanda akülü sandalyenin joystick aparatı sayesinde kendi başına hareket kabiliyeti de olacak.

"Hadi şu sandalyeyi alalım!" dediğinizi duyar gibiyim. O zaman size Canberk'in başlattığı kampanyayı anlatalım.

Şöyle ki; "Kitlesel fonlama" ile ön plana çıkan "fongogo.com" adlı web sitesi sayesinde sayfa üzerinden oluşturulan projelere sen, ben gibi- yani kitlelerin ulaşıp fonlayabileceği- maddi destekte bulunabilme fırsatı yaratıyor. Yapacağınız her yardım karşılığında ise proje ile ilgili ödüller elde edebiliyorsunuz. 25 TL'den 1500 TL'ye kadar ödül karşılığı akülü sandalyeye fon yardımı yapabilirsiniz. Ödülleriniz ise, bir teşekkür kartı veya Canberk'in yeni akülü sandalyesi ile mutlu ve rahatlamış bir fotoğrafı :)

Kampanya iki aşamadan oluşuyor. Çünkü akülü sandalyeyi sipariş verebilmek için ücretinin ilk yarısı ödenmeli.Daha sonra sipariş üzerine 2 ay içerisinde sandalye üretilip Canberk'e gönderilecek ve bu sefer kalan ücretin ikinci yarısı için kolları sıvayacağız.

Gözünüz hemen korkmasın. Unutmayın, bunu tek başınıza yapmıyorsunuz. Siz, biz, hepimiz yapıyoruz. Hep birlikte, Canberk'in kaslarına güç oluyoruz, can oluyoruz!

Buraya kampanyanın linkini bırakıyorum. Lütfen girin, inceleyin, okuyun. Haydi, şu işi yapalım!

Kampanya linki:

https://www.fongogo.com/Project/dmd-hastasi-kardesinizin-gucsuzlesen-kaslarima-guc-olun

Instagram hesabı: 

https://www.instagram.com/canberksagnak/?hl=tr


Kaynak:

https://www.probiyotix.com/muskuler-distrofi-nedir/

https://www.fongogo.com/Project/dmd-hastasi-kardesinizin-gucsuzlesen-kaslarima-guc-olun