My Liberation Notes Konusu ve Yorumu

Hayatınızdaki kararlardan ve olacaklardan siz sorumlusunuz. Peki ne zaman bir adım atacaksınız?

Seul’e toplu taşıma ile 2 saat uzaklıkta olan Sanpo’da yaşayan bir ailenin başından geçenler olarak kısaca özetlenebilir. 

Üç kardeş her gün işe gitmek için aynı yolu gidip geliyorlar. İçinizden “Neden o zaman Seul’e taşınmıyorlar?” Dediğinizi duyar gibiyim. Güney Kore’nin turistik şehirlerinde -Seul gibi- eve taşınmak çok kolay değil. İstenilen depozito ücreti bölgeden bölgeye ve evin tipine göre değişse de aylık 950 dolar ödenecek bir apartman dairesine 10bin dolar depozito isteniyor. (Bunların en düşük fiyatlandırma olduğunu ve zamanla bunun arttığını unutmayalım.) 

Var olan borçları ve böylesine yüksek depozito fiyatları sebebiyle ailelerinin yanında yaşıyorlar. Her yaşamda olduğu gibi hepsi birbirinden farklı. En büyük kız kardeş (Yeom Gi Jeong), kırsal yaşamından ve tarla işlerinden bıkmış, yaşının 40’a dayanması ile hayatında artık birinin olmasını istiyor. Ortanca (Yeom Chang Hee), aşk hayatındaki iniş çıkışlar ve babasının ona karşı aşırı güvensiz oluşu hayatını zorlaştırmaktadır. En küçük kız kardeş (Yeom Mi Jeong), işte yaşadığı mobbing ve şirketin kulübe katılma prosedürü yüzünden özgürlüğü elinden alınıyormuş hissine kapılmakta.

Chang-Hee, Mi Jeong, Mr. Gu, Gi Jeong

Bir de kırsalda yaşan Mr. Gu’yu unutmamak lazım. Yeom ailesinin yanındaki evde, üç kardeşin babalarının yanında çalışan gizemli adam. Kimse nereden geldiğini, daha öncesinde ne iş yaptığını, kaç yaşında olduğunu, hatta adını bile bilmiyor. Bazıları merak etse de kahramanlarımızın babasını hiç alakadar etmiyor. Tabi bir yere kadar.

Diziyi izlerken önce yavaş olan akıştan sıkıldım. Yalan söyleyemem ama Kore dizilerinin Türk dizileri ile yarışacak bakışma sahneleri var. Bunun dışında olumsuz söyleyebileceğim bir eleştirim yok. Aksine yeri geldiğinde ilham verici olduğunu bile söyleyebilirim. 

Özellikle özgürlüğe dair olan göndermeler çok güzel olmuş. Hepimiz özgür olmayı istiyoruz. Kimse değer görmediği bir iş yerinde, değer görülmediği bir ilişkide, değer verilmeyen bir evde yaşamak istemez. 


Fragmanda sanki aşk dolu bir dizi izleyecekmişsiniz hissine kapılıyorsunuz. Çoğunlukla aşkın mantık çerçevesinde yaşanan kısmını görüyorsunuz. Eğer aradığınız aptal aşık halleri ise bu dizide ondan hiç yok maalesef. 

Aşırı keyifli bir dizi olduğunu savunamam ama kötü diyebileceğim bir dizi de değil.

Puan: 6/10

“Özgürlük kendi kendine yeterli olmanın en yüce meyvesidir.” 

-Epikuros