My Name: İzlemeli Miyim? #38

İntikam temalı, aksiyonu bol, müzikleri güzel... Son zamanların parlayan yıldızı Kore dizisi severleri böyle alalım! :)

Dikkat bu yazı eser miktarda spoiler içerir! :)

K-pop müziği ile hayatımıza giren Kore kültürü ve Koreliler, sinema filmleri ve televizyon serileriyle de hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Son zamanlarda çok konuşulan Squid Game adlı diziyi bilmeyen kalmadı, ancak ben bu diziyi es geçip aksiyon tadında bir diziden bahsetmek istiyorum: My Name.

Neredeyse tüm Kore dizileri gibi bölüm sayısı oldukça az olan bu serinin ana teması intikam. Uzun zamandır ortalıklarda görmediği, suç örgütü üyesi babası doğum gününde evinin kapısının önünde öldürülünce ana karakterimiz Yoon Ji-Woo (Han So Hee) intikam almaya yemin eder. Polisin katili bulması için çabalasa da bir sonuç alamaz ve kendi imkanlarıyla katili aramaya koyulur. Bu sırada da başını belaya sokar. Onu kurtaran ise babasının yakışıklı patronu Choi Mu-jin (Hie-soon Park) olur.

Karakterimiz kendini daha fazla belaya bulaştırmasın diye, Mu-jin patron kızımızı himayesine alır. Babasını öldürenin bir polis olduğunu söyler. Ji-Woo, örgüt üyelerinin eğitildiği bir spor salonunda çalışmaya ve yaşamaya başlar. İşler burada da pek yerinde gitmez. Onlarca erkeğin içinde tek kadın olmak kolay olmasa gerek. Hem aşağılanır hem de saldırıya uğrar. Ancak oradan güçlenerek yeni bir kimlikle çıkmayı başarır ve babasının katilini daha çabuk bulmak umuduyla Mu-jin’in adamı olmaya devam ederek polis olur.

Bir yandan babasının katilini ararken bir yandan da Mu-jin ve örgütü yakalanmasın diye uğraşır. Ancak onun gelmesiyle birlikte yaptıkları operasyonlarda başarısız olan dedektifler, Ji-Woo’dan şüphelenmeye başlar. Bu sırada da yeni bir düşman ortaya çıkar. Hem polislere,  hem de Mu-jin ve örgütüne zor anlar yaşatan bu karakter de ortalığı iyice karıştırır. Ana karakterimiz babasının ölümüyle ilgili yeni bilgiler edinir, ama kime ve neye inanacağına karar veremez.

Romantizm isteyen izleyiciler için kötü haber, dizide aşk ve romantizm sadece son bölümlerde çok azıcık hissediliyor. Daha fazla spoiler vermemek adına kimler arasında olduğundan bahsetmeyeceğim, ancak dizinin gidişatından herkesin anlayabileceğini düşünüyorum.

Mutlu sonlara alışık ve mutlu sonları seven bir millet olarak söylemek zorundayım ki Kore dizilerinde çoğunlukla mutlu son yok ve bu dizi de onlardan biri. Dizinin sonu benim hiç istemediğim şekilde bitti. Kendimi kandırılmış hissettim. Dizi boyunca herkesten şüphelendim, asıl suçluyu içten içe bilsem de, öyle olmamasını umdum. Karakterler öyle işlenmiş ki kimin gerçekten iyi, kimin kötü olduğu son ana kadar muallakta kaldı benim için.

Her şeyi göz önüne aldığımızda intikam temalı, aksiyonu bol, müzikleri güzel ve en önemlisi belalı kadın karakteri olan yapımları seviyorsanız bu dizi tam size göre!