Ne Olacak Benim Bu Sitcom Sevdam: Geniş Çaplı Sitcom Dosyam

İşte kimsenin bilmediği beş sitcom önerisi

Şayet sizler de benim gibi 2000 yıllarının büyüttüğü Disney çocuklarındansanız, sitcom içinizde yer edinmiş bir sevdadır. Bir uzvunuz gibi sizden ayrı düşünülemeyen, onsuz nefes alamadığınız sitcomlar, ah o sitcomlar.

''Situation Comedy'nin kısaltması olan sitcom veya sitkom, 'durum komedisi' anlamında kullanılır.

Benim ilk sitcom ile tanışmam Waverly Büyücüleri dizisiyle olmuştu. 4 sezon boyunca beni ekrana bağlayan bu dizi benim ilk paytak adımlarımı atmamı sağlamıştı durum komedisine. Hâlâ daha aklımda espirileri dönüp durur.

İyi Şanslar Charlie, Haydi Çalkala, Jessie hepsi beni günümüz sitcomlarına hazırladı. Ancak biri var ki o beni kara mizah yağmurlarında yıkamıştı. Biri zengin biri fakir iki kızın yaşamlarını anlatan o dizi, 2 Broke Girls.

Durum komedisinin mihenk taşlarından olan Friends benim için hep apayarı bir yere sahip olacak. 1994 yılında çekilmeye başlanmış bir diziye günüzümde hâlâ gülebilmem beni dumur ediyor. Hangi Friends karakterisiniz testlerinin hepsinde %100 oranında Monica çıkmamla, diziye olan aşkım pek tabi pekişiyor. İzlediğiniz dizinin içinde kendi yansımanızı görmek diziyle izleyici arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. O yüzden Friends ile aramda oluşan önlenemez bağ beni mutlu ediyor. Keşke kendi Chandler Bing'imi bulabilsem.

5. sezon sonu FOX yönetimi iptal edince kendimize yeni bir yuva aramıştık Brooklyn Nine-Nine ekibiyle. NBC 6. sezondan devralınca da 99. Bölge Karakolu olarak kaldığımız yerden devam etmiştik. Dizi ile alakalı bugün bile beni rahatsız eden tek şey 9 sezon sürmemesidir. Andy Samberg SNL, Captain Holt ve ben seninle gurur duyuyoruz!

Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır, Phil Dunphy bu ailenin Chandler Bing'idir. Kendisi olmasaydı bu aile nasıl modern olabilirdi ki? Ailenin her fertini ayrı ayrı seviyorum ama Pritchett ailesi koruma ve kollama derneği kurucu üyesi olarak, Lily her zaman benim bebeğim olarak kalacak.


Yabancı sitcom kalbimde taht kurmuşken Türk sitcomları atlamak olmaz ancak o da bir sonraki yazının konusu. Bir saniye bile olsa beni dünyalarına çekebilen bu dizilere buradan da şapka çıkartmak istiyorum.