Neden Hayvan Sahiplenmeliyiz?

Hayvan sahiplenmenin insanlar üzerindeki pozitif etkileri

Günümüzde çoğumuzun da evinde bulunan küçük arkadaşlarımız hayatımıza renk katar. Ben de bu konuyu biraz açıp neden hayvan sahiplenmemiz konusuna değinmek istedim.

Öncelikle hayatımıza pozitiflik katan evcil dostlarımız, stresli zamanlarımızda onlarla ilgilenmek, stresimizi dağıtmada birebir çözüm. Öte yandan evcil hayvanı olan bireylerde sorumluluk sahibi olma oranının daha yüksek olduğunu görebiliriz. Çünkü başka bir canlının sorumluluğunu alıp onun beslenme, temizlik, barınma ve sağlık gibi ihtiyaçlarıyla ilgilenmektedirler. 

Bazen kendimizi yalnız hissedip depresyona girdiğimiz dönemler olabilir. Evcil hayvan sahipleri bu dönemi çok daha problemsiz bir şekilde aşabilirler. Ailelerinin bir parçası haline gelen evcil hayvanlar sayesinde hem kendilerini yalnız hissetmezler hem de ilgileri başka bir canlıda olduğu için kendi sorunlarına odaklanmadıklarından dolayı depresyonları son bulur. Aynı zamanda evcil hayvan sahiplenmek çocuklarınızın merhamet ve duyarlılık duygusunu geliştirirken sevgiyle büyümesine de katkı sağlar.

Küçük arkadaşlarımız hem çocuklarınızı hem de sizleri bir şekilde sosyalliğe teşvik eder.
Mesela köpek sahibi olan arkadaşlarımız köpeklerini gezdirirken başka köpek sahipleriyle tanışmadığı oldu mu? Sanmam, çünkü bu oyuncu dostlarımız arkadaş edinme konusunda oldukça yetenekliler.