Neden Yorgun Hissederiz?

Yorgun ve mutsuz hissettiğimizde ne yapmalıyız?

Günlük hayatımızda bazen sebepsiz yere yorgun ve halsiz uyanırız. Hayatımız gereği maalesef ki bir süre sonra her şey monotonlaşır. Hayat koşuşturması, insan ilişkileri derken ister istemez stresli bir hayatın içinde buluruz kendimizi. Bu psikolojik durum da bedenimizi etkiler ve yorgun hissetmemize sebep olur.


Bu durum giderek artarsa en küçük olumsuzlukta bile moralimiz düşer. Aslında istemeyiz küçük şeyleri bile büyütmeyi ancak bir süre sonra bu durum elimizde değilmiş gibi hissederiz. Ama her şeyi bir kenara bırakıp düşündüğümüzde bunu değiştirmek bizim elimizde. Tabii ki olmuş şeyleri değiştiremeyiz ama bundan sonrası için önemli. Örneğin ben çok üzgün ya da stres altındayken en mutlu olduğum yeri ya da en sevdiğim şarkıyı düşünürüm. Gerçekten güzel şeyleri düşünmek o kadar iyi geliyor ki. Güzel şeyleri düşünmek güzel şeyleri de çeker aynı zamanda. Başımıza gelen bütün olumsuzlukları kabul edip onları yenmeye çalışmak en iyi başlangıç olacaktır.

Her ne kadar bilinçsizce stres olsak da bunu değiştirmek bize bağlı. İyi ve enerjik hissetmenin yolu iyi düşünmekle başlar. Bize en iyi gelen şeylere vakit ayırmalıyız. Hayatımız ne kadar yoğun olursa olsun bir nefes alabilmek bizim elimizde.