Nefesini Tut!

Bir film incelemesi.


Bugün size bahsedeceğim film 2016 Amerikan yapımı korku ve gerilim filmi.

Açıkçası umutsuz ve öylesine seçip izlemeye başladığım bir filmdi. İlerleyen dakikalarında soluksuz bıraktı.

Bir film hem bu kadar az oyuncu bulundurup hem de tek mekan içinde nasıl bu kadar akıcı ve sürükleyici olabilir?

Her sahne mantıklı bir şekilde birbiri ile bağlı, bahçe köpeği, gazinin o seslerin en ufak bir tıslamasına kadar duyup aşırı gerçekçi tepkiler vermesi, tüm oyuncuların harika oyunculuğu... Tek kelime ile vefkaladeydi!

Az spoiler verip biraz detaylı yorum yapacağım, hırsızlık yapmak için gittiklerinde evde o kadar kilit olduğunu görünce bir şeylerin ters olduğunu anlayıp durmaları gerekirdi ama onlar devam etmeyi tercih ettiler. İlk başta adamın sadece parası için o kadar önlem vs. alması garibime gitmişti, sonuçta ağma bir insan ne yapar ki o kadar parayı ve paraya değer verse öyle bir mahallede ve bu denli bir evde işi ne derken, anlıyoruz ki kızını kaybetmenin verdiği acı ile bunu yapanın ona yeniden bir kız çocuğu vermesini istemesi! Evde kızına çarpıp ölümüne sebep olan kızı rehin tutup ondan bir çocuk bekliyor ve bu para da büyük ihtimalle doğacak olan kızının geleceği için harcayacağı yatırımı. Ancak eve giren hırsızlarımız kızın kaçmasına yardım edip ağma gazinin de kızını taşıyan, kızın vurulup ölmesine sebep olunca adamın öfkesi artar.

Derken ağma bir adamın evine girmenin tehlikesini de film bize fazlasıyla fark ettiriyor, daha fazla detaya girmeden filmi şiddetle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Filmden bir kaç kare: