Nemlendirici Kullanmanın Faydaları

Nemlendirici kullanmanız cildinizi korumanıza yardımcı olur.

Cilt tipiniz ne olursa olsun, onu nemlendirmek sabah ve akşam cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirmeye özen göstermelisiniz. Cildinizi nemli tutmanızın birçok avantajı vardır.Peki bunlar nelerdir?

1-Kuruluğu Önler

Nemlendiriciler, cildinizin kurumasını engelleyen kremlerdir. Soğuk veya sıcak hava, yakıcı güneş,sıcak duşlar,yanlış temizlik teknikleri dahil cildinizi kurutabilmektedir .

Cildinizi günlük olarak nemlendirmek,yaşadığımız çevrenin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmanın yanı sıra cilt bozuklukları geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olur.

2- Cilt Sorunlarını Azaltır

Cildiniz kuruduğunda meydana gelen dengesizlik sonucunda cilt görünüşünde sorun yaşayabilirsiniz. Zaman zaman aşırı aktif yağ üretiminin bir sonucu olarakta daha fazla kızarıklık, sivilce ve hatta parlak (yağlı) bir ciltle karşılaşabilirsiniz. 

Ayrıca,vücudumuzun içerisinde meydana gelen fizyolojik süreçler cildimizin görünümü üzerinde etkili olabilir. Akne salgınları, renk değişikliği, kuru yamalar, kabarcıklar, tahrişe sebep olabilir.Nedenleri olarak genetik, hormonal dalgalanmalar, besin eksikliği, bakteriler örnek verilebilir.

 Bu sorunları önlemek için cildinizi dengelemeye yardımcı olan bir nemlendirici kullanılmalıdır. 

3- Sağlıklı Ve Canlı Bir Görünüm Sağlar

Yaşlandıkça cildimizin iyileşme, kollajen üretme ve ölü deri hücrelerini yenileme kapasitesini kaybetmesi doğaldır. Sonuç olarak cilt sarkar ve solgunlaşır.

Cildinizi günlük olarak nemlendirmek tüm sorunlarınızı çözmeyebilir fakat birçok semptomu hafifletmeye ve cildinizin genel dokusunu ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Cildiniz artık donuk, pul pul dökülmüş veya cansız görünmez bunun yerine sağlıklı ve canlı görünür. Ayrıca kan dolaşımınızı da uyarır.

4- Cildinizin Doğal Yağ Üretimini Dengelemeye Yardımcı Olur

Yağlı ciltler için nemlendirici neden önemlidir? Nemlendirici, cildinizin doğal yağ üretiminin düzenlenmesine yardımcı olur. 

Yağlı cildinizi kuruttuğunuzda, cildinizin yağ üreten bezlerinin daha az yağ üretmeleri gerektiğini düşünebilirsiniz fakat cildiniz geçici olarak kuru halde kalır.Sonrasında hızla daha yağlı bir yüzeye dönüşür. 

Bu nedenle, yüzünüzü kurutmak yerine, temizledikten sonra dengeli, güzel bir cilt elde etmek için nemlendiricinizi sürmeniz cildinizin doğal yağ üretimini dengelemesine yardımcı olur.

5- UV Işınlarına Ve Toksinlere Karşı Bariyer Sağlar

İyi bir nemlendirici, cildin toksinleri, UV ışınlarını, diğer zarar verici güçleri altındaki canlı hücrelerden uzak tutan lipit bariyerini onarmaya ve korumaya yardımcı olur. 

Cilt yüzeyinde bir bariyer oluşturmak söz konusu olduğunda,nemlendiriciler gereklidir. Hyaluronik asit, gliserin ve mineralce zengin yağlar içermesine dikkat edilmelidir.

Ayrıca, bugün piyasada bulunan birçok nemlendirici, cildi hem yaz hem de kış aylarında mevcut olan zararlı UV ışınlarından koruyabilen içeriğe sahiptirler.

6- Nemli ve Doğal Bir Makyaj Görünümü Sağlar

Daha önce kuru, pul pul dökülmüş cilde makyaj yapmayı denediniz mi? Yaptığınızda ciltte makyajınız doğal ve iyi bir görünüme sahip olmaz. 

Fondöten sanki dağıtılmamış kalıp gibi duruyor ve hatta bazı ciltlerde daha fazla pul pul dökülmesine yol açarak, makyajınızın her an çıkabileceği gibi huzursuz bir izlenim verir.

Nemli cilt, pürüzsüz ve kusursuz bir temel sağlayarak makyaj uygulamasını iyileştirir. Nemlendirme ayrıca kozmetik ürünleriniz ve cilt hücreleriniz arasında koruyucu bir sınır yaratır.Bu sayede cildinizi korur, doğal bir makyaj görünümü için hazır hale getirirsiniz.