Nerede bu uçan arabalar ?

En sevdiğin filmleri say deseler bu film ilk üçe girer istisnasız. İlk izlediğim günleri hatır...

En sevdiğin filmleri say deseler bu film ilk üçe girer istisnasız. İlk izlediğim günleri hatırlıyorum da nasıl da hevesli ve heyecanlıydım; öyle böyle değil ama. Kolay değil uçan arabalar var sonuçta.

Tabi o zaman- yanlış hatırlamıyorsam- senenin 2005 olması lazım. Yani daha 2015 yılına on yıl var. Neden 2015 dedim çünkü Marty McFly serinin ilk filminde 1955'e, serinin ikinci filminde ise 1985'den çıkıp 30 yıl ileriye yani 2015 yılına gidiyor. O zamanın hayal gücüyle yapımcımız Steven Spielberg 30 sene sonrasında uçan arabalar hayal ediyor.



Hangi filmden bahsettigimi eminim çoğumuz tahmin ettik bile. Tabii ki "Back to the Future" (Geleceğe Dönüş) filminden bahsediyorum. Hani o hepimizin hayallerini süsleyen uçan arabaların ve onlarca yeni teknolojik ürünün olduğu filmden! Kendi kendine kuruyan montlar, bağcıklarını kendisi bağlayan ayakkabılar, fırına atınca saniyesinde pişen ve kocaman olan o minyatür pizzalar. Ne hayal gücü ama!

Şahsen ben dört gözle bekledim hep 2015 yılının gelmesini. Hani filmde Marty 2015 yılına gidince bu ürünleri buluyor ya; ben de her ne kadar film olduğunu bilsem de hep bekledim 2015 yılını onlara kavuşabilmek için. Özellikle de uçan arabaya ve o otomatik bağcıklı Nike ayakkabıya!

Filmden güzel bir anekdot da vermek istiyorum. Marty filmde 1985'den 30 yıl sonrasına yani 21 Ekim 2015'e gidiyordu. Bizler 21 Ekim 2015 gününe geldiğimizde ise dünyanın birçok kentinde o gün 'Dünya Geleceğe Dönüş Günü' olarak kutlandı. Çeşitli şehirlerde toplanan filmin hayranları çeşitli etkinlikler ve film gösterimleri düzenlediler. New York'ta filmin oyuncularının katıldığı "Geleceğe Dönüş" film gösterimi yapılırken birçok sinema salonunda da "Geleceğe Dönüş" üçlemesi gösterime girdi.

Artık 2017 yılındayız hatta yakında 2018'e kavuşacağız. Ama ne uçan arabaya binebildim ne de o ayakkabıyı giyebildim. Ama ben yine de umudumu yitirmedim. Ha gayret İsviçreli bilim insanları sizden umudumu kesmedim hala! Bırakın biraz diş macunu test etmeyi de şu arabayı yapın artık :)