Netflix ve Next Games 65 Milyon Euro'ya Birleşiyor!

Netflix ve Next Games, üyelerini mutlu edecekleri şekilde birleşiyorlar.

Finlandiya merkezli mobil oyun geliştirici Next Games, dünyaca bilinen dijital yayın platformu olan Netflix tarafındna 65 Milyon Euro'ya satın alınıyor. Next Games'in CEO'u olan Huuhtanen, Netflix'in bu satın alma işleminin onlar için heyecan dolu bir deneyim olduğunu söyledi. Next Games, başta Stranger Things olmak üzere çeşitli içerikler üzerinden oyunlar geliştirmekte.

Oyun içeriği konusunda stratejik bir adım atan Netflix, anlaşma şartlarına göre Next Games'in tüm ödenmemiş hisselerini ve ihraç edilmiş hisselerini satın almak için bir ihale teklifi sunacak. Bu teklife dayanarak, Next Games hissedarları, Next Games'in hisse başına yaklaşık 65 milyon € karşılığına denk gelen toplam 2,1 milyon € alacak. Next Games Yönetim Kurulu oybirliğiyle hissedarları devralma teklifini kabul etmeye teşvik etti.

Satın alma işleminin, oyun stüdyoları için çıtayı her şekilde yükselteceğini duyuran kişi Next Games'in CEO'su Huuhtanen oldu. Diğer bir yandan, Netflix oyun geliştirme başkan yardımcısı Mike Verdu, bu birleşmenin Netflix'in üyeleri için harika bir oyun kütüphanesi oluşturmasını sağlayacağının haberini verdi.

Netflix, 190'dan fazla ülkede 222 milyon ödeme yapan üyenin çeşitli türlerde ve dillerde diziler, belgeseller, sinema filmleri ve mobil oyunlar izlediği bir akışlı eğlence hizmetidir. Netflix üyeleri, internete bağlı oldukları bir ekrandan istediklerinde, reklam veya taahhüt vs. olmadan içerikleri duraklatabilir veya izleyebilirler.