Netflix'in Gizli İncisi: Mindhunter

Netflix'in Amerikan yapımı Mindhunter, gerçek hayatta yaşamış seri katillere farklı bir bakış açısıyla yaklaşan bir drama dizisidir.

Netflix'in suç ve gerilim dizisi Mindhunter, gerçek hayatta yaşamış seri katillere farklı bir bakış açısıyla yaklaşan bir Amerikan yapımıdır ve Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit isimli bir kitaptan uyarlanmıştır. İlk bölümü 13 Ekim 2017'de yayınlanan bu dizi maalesef sadece iki sezon boyunca yayın hayatına devam edebilmiştir. Dizinin yapımcılığını ve bazı bölümlerinde de yönetmenliğini; Fight Club, Gone Girl, Zodiac ve Seven gibi önemli suç dramalarının da yönetmenliğini yapan David Fincher yapmıştır.

Dizinin başrolleri Holden Ford ve Bill Tench

Dizi, Holden Ford isimli seri katillere ve onların davranışlarına ilgi duyan genç bir FBI ajanının, Bill Tench isimli başka bir ajanla ortak olup bir Davranışsal Bilimler Birimi'ni kurmalarıyla başlıyor. Dizinin başrolünde yer alan bu iki ajan, dizinin uyarlandığı kitabın yazarlarından esinlenerek senaryoya aktarılmışlardır. Bu ikili dizi boyunca gerçek hayatta yaşamış seri katillerle onların kaldıkları hapishanelerde görüşerek, onları suç işlemeye iten sebepleri anlamaya çalışıyor ve bir anlamda da onlarla empati yapmayı deniyorlar. Tench ve Ford, bu yaptıkları görüşmeler sayesinde katillerin geçmişleri arasında örüntüler bularak gelecekte daha fazla seri katilin ortaya çıkmasını önlemeyi amaçlıyorlar. Bu ikilinin aralarında kurdukları dinamik, Boston Üniversitesi'nde çalışan bir psikoloji profesörü olan Wendy Carr'ın Davranışsal Bilimler Birimi'ne dahil edilmesiyle sarsılıyor. Holden'ın katilleri sorgulama şeklinden sıklıkla rahatsız olan Wendy, bu ikilinin arasındaki ilişkiyi çıkmaza sürüklüyor ve Tench'in evlatlık oğlu yüzünden eşiyle yaşadığı sorunların da eklenmesiyle beraber dizinin ikinci sezonunda izleyici daha çok karakterlerin özel yaşamlarına odaklanmaya başlıyor.

Wendy Carr ve Holden Ford

Dizide yer alan seri katillerden bazıları günümüzde bile ismi bilinen ve korkulan kişilerdir ancak bunlar içinde en meşhuru kendi tarikatına sahip olan ve Sharon Tate'in öldürülmesi için müritlerini azmettirmiş olan Charles Manson'dır. Ana karakterlerin görüşme yaptıkları kişilerden bazıları da Son Of Sam ismiyle de bilinen David Berkowitz, Ed Kemper gibi döneminin ünlü seri katilleridir. Seride incelenen seri katiller dışında o dönemde aktif olarak cinayet işleyen BTK takma adlı Dennis Radder gibi katiller de yer almaktadır.

İlk iki sezonu yayınlandıktan sonra Netflix dizileri arasında en çok sevilen yapımlar arasına giren bu kaliteli dizi maalesef ki süresiz olarak rafa kaldırıldı.