Netflix'te İzleyebileceğiniz Başarılı Kore Dizileri

Squid Game, Nevertheless ve All of Us Are Dead gibi diziler Kore yapımlarının daha da geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı oldu. 


Eğer bu dizilerden birini bile beğendiyseniz, bugün sizlere Netflix'te izlemenize değecek diğer başarılı Kore dizilerini önereceğim.

Öncelikle bu öneriler kendi kişisel görüşümdür ve dizilerden bahsederken spoiler vermemeye özen göstereceğimi söylemek isterim, bu nedenle de gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz. O zaman başlayalım.

Bahsedeceğim 7 diziden ilki 'It's Okay Not the be Okay'. Başrollerini Kim Soo-hyun ve Seo Yea-ji'nin oynadığı bu dizi, ilk bölümünde bizlere yazar olan Ko Mun-yeong'un ve abisi hastanede yatan Moon Gang-tae'nin sıra dışı karşılaşma hikayesini anlatıyor. Yazarımızın insanlardan kaçan ve sorunları olan biri olduğunu söylemek doğru olacaktır. Karakterlerin duygularını çok yaratıcı ve çarpıcı şekilde anlatan bu diziyi mutlaka izlemeniz gerekenler listesine eklemenizi öneririm.

İkinci dizimiz bahsedeceğim diziler arasında en son çıkanlardan; Our Beloved Summer. 16 bölümden oluşan ve bir belgesel tadında başlayan bu dizi iki öğrencinin okul zamanlarında bir belgesel çekmek için seçilmelerinden sonra yaşadıkları ve ileride büyümüş hallerinin tekrar hayatlarının buluşmalarını anlatıyor. Başrollerini Choi Woo-shik ve Kim Da-mi'nin paylaştığı bu tatlı dizi sizleri hem hüzünlendirecek hem de güldürecek bir dizi.

Karşımıza İtalyan bir mafya avukatı olarak çıkan Song Joong-ki (Vincenzo), yine oyunculuğu ile harika bir performans sergilemiş. Ayrıca Jeon Yeo-been ve Ok Taec-yeon (2PM grubu üyesi) ile birleşince hem komik hem de heyecanlı bir dizi ortaya çıkmış. IMDB puanı 8.6/10 olan Vincenzo'nun her bölümü ayrı bir sürükleyiciliğe sahip ve gerçekten kaliteli bir Kore dizisi olması sebebiyle beğeneceğinizi düşünerek listeye ekledim.

Strong Girl Bong-soon dizisinde başrol oyuncumuz Do Bong-soon (Park Bo-young) süper güçlere sahip biri olarak karşımıza çıkıyor. Romantik, sıra dışı ve izlerken keyif alabileceğiniz bu tatlı çerezlik dizi 16 bölümden oluşuyor. Do Bong-soon ve An Min-Hyuk'un arasında geçen sevimli diyalogları yüzünüzde bir gülümsemeyle izleyeceksiniz. 

Bir diğer önerim The King: Eternal Monarch. Birçok kaliteli oyuncunun başrolü paylaştığı bu dizinin oyuncuları değişik ve başarılı bir senaryo ile kamera karşısına geçmişler. Bu fantastik dizi paralel dünyaları ele alarak Kral Lee Gon ile dedektif Jeong Tae-eul'un garip ve bir o kadar da heyecanlı hikayelerini anlatıyor. Konusu bakımından izlemeye değecek bir Kore dizisi olduğunu düşünüyorum.

Bahsettiğim ve bahsedeceğim diziler arasında tek korku dizisi olan Sweet Home, canavarlarla dolu bir fantastik dünyayı konu alıyor. Her şeyini kaybetmiş bir lise öğrencisi ve apartman sakinlerinin canavalarla ve zamana karşı savaşmak zorunda kaldığı sürükleyici bir dizi. Ayrıca başrolündeki öğrenciyi son zamanların yükselen popüler oyuncusu Song Kang'ın oynadığını söylemek bir artı olacaktır.

Ve sizler için seçtiğim 7 Kore dizisinden sonuncusu 'Romance is a Bonus Book'. Başrollerinde Lee Jong-suk, Lee Na-young ve Jung Eugene'in oynadığı bu romantik-komedi dizisi 16 bölümden ve her bir bölümü yaklaşık 1 saatten oluşuyor. Oldukça tatlı ve izlerken sizi güldürecek bu dizi yakışıklı yazarımızın ve onun eskiden yazar olan ama artık işsizlikle boğuşan çocukluk arkadaşı arasında geçiyor.